Kylančios diskusijos: ar leisti skiepyti vaistinėse?

  • Teksto dydis:

Ministrė Rimantė Šalaševičiūtė prognozuoja sunkias diskusijas, ar leisti skiepyti vaistinėse, bei sako, kad įteisinus papildomas paslaugas vaistinėse už jas turėtų mokėti patys farmacininkai.

„Šita finansinė našta tektų vaistininkams“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė ministrė.

Anot jos, įstatymas, įteisinantis farmacinę rūpybą, gali būti priimtas jau antradienį Seime, tačiau kokias būtent paslaugas ši sąvoka apibrėžtų, dar bus diskutuojama po įstatymo priėmimo. Tyrimai, konsultacijos ar net skiepai vaistinėse gali būti prieinami nuo 2016 metų.

„Tikrai labai daug diskusijų sulauks, ar leisti vaistinėms vykdyti vakcinacijas – skiepyti. Mūsų ministerija yra kategoriškai prieš, nes vaistinės tada turi turėti sveikatos gydymo licenciją. Kiek žinau, tarp atskirų frakcijų yra nesutarimai šitoje dalyje“, – aiškino ministrė.

Jos teigimu, savo lėšomis teikti papildomas paslaugas vaistinės turėtų būti suinteresuotos dėl konkurencijos.

„Mes čia diskutavome su vaistininkais, nes, kaip minėjau, yra keturios asociacijos, su kuriomis teko bendrauti, jos labai palaiko ir nori farmacinės rūpybos. Tikslas turbūt yra vienas – čia yra konkurencija, ir kuo geriau teiksi paslaugas, tuo didesnė tikimybė, kad pacientai vaistus pirks pas tave“, – sakė R.Šalaševičiūtė.

Nacionalinės vaistų prekybos asociacijos ir vieno Lietuvos vaistinių tinklo užsakymu liepą bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktoje apklausoje už galimybę pasiskiepyti vaistinėse buvo 55 proc. respondentų.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė BNS tyra sakiusi, kad įteisinus farmacinės rūpybos paslaugas vaistininkams dėl papildomų rizikų gali tekti draustis atsakomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
Būtina leisti skiepyt, paskui ir dantis traukt, ar šiaip operuot kokį sąnarį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių