Kuo bus įsimintina Rugsėjo 1-oji studentui iš Žemaitijos?

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1-oji, Mokslo ir žinių diena, – puiki proga jaunimui ne tik švęsti naujų mokslo metų pradžią, bet ir susimąstyti apie itin altruistinį poelgį – po mirties paaukoti savo organus donorystei.

Šiandien popietę į Nacionalinį transplantacijos biurą, įsikūrusį tolokai nuo studentija šurmuliuojančio sostinės centro – Santariškėse, užsuko Vilniaus universitete tiksliuosius mokslus kremtantis antrakursis, kilęs iš Telšių. „Noriu užpildyti sutikimą donoro kortelei gauti, – žemaitiškai santūriai apsilankymo tikslą atskleidė vaikinas. – Seniai norėjau taip pasielgti, nes su tėvais namuose jau esame kalbėję apie organų donorystę. O šiandien, rugsėjo 1-ąją, nusprendžiau: gera proga padaryti tai, kam seniai ruošiausi“.

Užpildęs sutikimą donoro kortelei gauti, vaikinas prasitarė iškart ketinantis eiti duoti ir kraujo į Santariškių Kraujo centrą. Argi ne puiku: per kelias akimirkas – net du kilnūs poelgiai!

Donorystės centras kviečia užpildyti elektroninį sutikimą donoro kortelei gauti. Tereikia apsilankyti interneto svetainėje www.transplantacija.lt, rasti nuorodą „Pasirašyk internetu“ ir patvirtinti savo tapatybę per elektroninę bankininkystę ar elektroniniu parašu. Tai užtruks ne ilgiau, nei parašyti elektroninį laišką draugui, o mokslo metų pradžia bus pažymėta prasmingu darbu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių