Krepšininko R. Kaukėno fondas buria Lietuvos žmones kilniam tikslui

  • Teksto dydis:

Laimės akimirkos. Kiekvienam jos būna kitokios, bet vaikams, kurie kiekvieną dieną kovoja dėl savo gyvybės, jos įžvelgiamos paprastuose dalykuose.

Rimanto Kaukėno paramos grupė nori atkreipti visuomenės dėmesį į pagalbos sunkiomis ir retomis ligomis sergantiems vaikams svarbą ir kviečia rugpjūčio 25 d. visus jungtis prie gerų darbų. 

Renginyje, kuriame bus pristatyta išskirtinė drabužių kolekcija, skambės žinomų atlikėjų dainos bei aukojama vilties pasveikti neprarandantiems ligoniukams, gali patekti kiekvienas, prisidedantis prie bendro tikslo, rašoma pranešime spaudai.

„Šio labdaringo renginio idėja – suburti Lietuvos žmones, kurie dalyvauja mūsų fondo veikloje ir tuos, kurie norėtų prisidėti prie pagalbos sergantiems vaikams. Jis dovanos galimybę matyti ir pažinti mūsų herojus – su sunkiomis ligomis kovojančius vaikus, jų tėvelius ir gelbėtojus. Naudodamasis proga, noriu padėkoti visiems, kurie nelieka abejingi Lietuvos mažiesiems ligoniukams, padeda jiems išgyventi sunkią diagnozės traumą ir suteikia jiems taip reikalingą pagalbą“, – kviesdamas svečius į labdaros renginį sakė fondo steigėjas, krepšininkas R. Kaukėnas.

Rugpjūčio 25 d. Užutrakio dvaro prieigose vyks labdaringas renginys, skirtas padėti sunkiai sergantiems Lietuvos vaikams.  Renginio metu nuoširdų „Ačiū“ tars ir apie „Laimės akimirkas“ kalbės mūsų didvyriai – vaikai, kurie nepasiduoda ir tik su kilnios visuomenės pagalba gali kovoti su sunkiomis ligomis. Kartu su garsiais modeliais jie pristatys dizainerio Egidijaus Rainio drabužių kolekciją ir dovanos susirinkusiems savo šilumą.

„Tikimės, kad žmonės ateis ir pamatys itin drąsias merginas, kurios yra jau ištvėrusios tikrai daug... Mažai kas jas pažįsta, tačiau aš galiu patikinti – tokių stiprių asmenybių jūs tikrai dar nematėte.  Merginos, kurios pristatys E. Rainio rūbų kolekciją, savo pasirodymu pademonstruos, kokios jos iš tiesų yra drąsios, labai gražios, ryžtingos ir nieko nebijančios...kad jos tikrai kietos ir suvokia apie gyvenimą kartais daug daugiau nei mes suaugusieji“, – apie renginyje dalyvausiančias aplinkinių pagalbos reikalingas ligoniukes pasakojo R. Kaukėnas.

Anot jo, daug ligoninėse praleisto laiko jas užgrūdino. Merginos šiuo pasirodymu taip pat išreikš savo padėką visiems padedantiems, remiantiems ir palaikantiems.

„Na, o mes iš savo pusės norime joms padaryti didelę šventę, kurioje merginos pamatytų, kiek daug žmonių jas palaiko, nes jos yra tikros didvyrės ir tikras pavyzdys mums. Visų į ligoninę negalime nuvesti, tačiau daugumos neabejingųjų lauksime renginyje, kur patys galime išgirsti, kuo būtent gyvena šios merginos“, –  sakė žinomas krepšininkas.

Greta didingo Galvės ežero įsikūrusio Užutrakio dvaro svečių lauks įvairios pramogos pritaikytos visai šeimai. Saulės palydėtuvės vyks skambant Kauno simfoninio orkestro, Pauliaus Bagdonavičiaus, Eugenijaus Chrebtovo, Rūtos Ščiogolevaitės ir kitų atlikėjų kūrybai,  o vakaras skirtas visus vienijantiems vaikams - labdaringo aukciono metu už auką mažiesiems žmonės galima bus įsigyti Lietuvoje ir pasaulyje gerai žinomų sportininkų unikalią atributiką bei vertingus meno kūrinius.

„Kas mane per paramos grupės veiklos laikotarpį labai sukrėtė? Žinokite, kiekviena istorija yra skaudi... Tad, nenorėčiau išskirti vienos  – ateikite į renginį ir aš asmeniškai papasakosiu tiems, kas norės išgirsti...  Tačiau, mano manymu, žiauriausia yra tai, kai 5 - 7 - 9 metų vaikai pradeda suprasti, kad jų svajonė yra ne kokie nors žaislai ar žaidimai, bet... pasveikti“, – apgailestavo R.Kaukėnas.

Vasario mėnesį R. Kaukėno paramos grupė subūrė savo bendruomenę į labdaringą vakarą. Tą kartą aukciono metu vaikams buvo paaukota daugiau nei 20 tūkst. eurų už kuriuos fondas nupirko specialią medicininę įrangą. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose (LSMULKK) labai trūko gydymui svarbių priemonių – specialių adatų ir prietaiso – viso to dėka lengviau atliekamos trepanobiopsijos procedūros mažiesiems. Už aukas fondas taip pat išpildė 4 vėžiu sergančių vaikų svajones bei suteikė reikiamą pagalbą besikreipiantiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama  portretas
Kreipiaisi. Neregavo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių