Kokie vitaminai ir maisto papildai Lietuvoje populiariausi?

  • Teksto dydis:

2016 m. vaistinių lentynose klientai dažniausiai ieškojo preparatų virškinimui gerinti, širdies veiklai palaikyti ir vitamino C, o pirmoje vietoje jau kelis metus iš eilės išlieka aktyvintoji anglis, praneša vaistinių tinklas „Eurovaistinė“.

Vaistinių tinklo duomenimis, maisto papildai virškinimui ir širdžiai pirmosiose klientų topo vietose atsiduria ne pirmus metus, didesnis netikėtumas – trečiąją vietą užėmusių vitamino C preparatų populiarumas. Pastarųjų paklausa išaugo per 43 proc., tuo tarpu kitų preparatų imunitetui stiprinti šiek tiek sumažėjo.

Anot „Eurovaistinės“ vaistininkės Redos Žilės, skirtingų maisto papildų kategorijų populiarumą veikia daugybė veiksnių, tačiau bene didžiausią įtaką daro sezoniškumas.

„Rudenį stebėjome itin anksti prasidėjusį peršalimo sezoną. Kadangi vyrauja nuomonė, kad vitaminas C ne tik stiprina imunitetą, bet ir malšina peršalimo simptomus, panašu, jog klientai tiesiog nespėjo paruošti organizmo ir iškart perėjo prie vitamino C. Susidomėjimas maisto papildais virškinimui gerinti didelis visus metus, tačiau ypatingai išauga prieš šventes, kai daug valgoma ir sėdima prie stalo. Preparatų širdies veiklai gerinti paklausa išauga būtent prieš Kalėdas, nes tai populiari dovana vyresnio amžiaus tėvams ar seneliams“, –tendencijas komentuoja vaistininkė.

„Eurovaistinės“ duomenimis, augimas stebėtas ir kitose kategorijose – sparčiai populiarėja širdies veiklą palaikančios Omega-3 riebiosios rūgštys, žarnyno mikroflorą atstatančios gerosios bakterijos ir magnio preparatai, skirti nervų sistemos veiklai ir raumenų funkcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dziadas

dziadas portretas
MAN svarbiausi maisto papildai::1.SPEDRA-200,2.GINGO BIL.+GINGSENG.,3.VITC =5VNT PO 500mg per diena[ organinis, IR BUTINAI-chevable!],4.PLATAUSspektro mulyivit. ir miner.tablete,5prostamoluno tablete ir 6.kates nagu kapsules[vezio profilaktikai]ir .viskas isJAV zinomu kokybisku gamintoju...ir 2-3kart pigiau!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių