Kokias ligas signalizuoja prakaitavimas ir naktiniai kliedesiai?

Skaitytoja klausia: Vaikinas labai prakaituoja naktimis, pabudus visa patalynė būna šlapia, o pats būna šaltas, taip pat labai neramiai miega, kiekvieną naktį šneka, kartais pašoka iš lovos ir nesiorientuoja kur yra, ar įjungta šviesa. Tačiau mąsto blaiviai, atsako į klausimus, supranta kad miegojo, atsimena kodėl taip elgėsi, ką sakė ir ką tuo metu sapnavo. Tai trunka jau ilgai, pastebėjau prieš metus. Savijauta gera, niekuo nesiskundžia. Vaikinui 20 metų, viršsvoris 4-5 kg. Ar reikėtų sunerimti? Kokius tyrimus atlikti ar kaip kitaip būtų galima padėti?

Atsako bendros praktikos gydytojas Giedrius Tytmonas:

Sveiki. Organizmui labai svarbu kokybiškas miegas. Jo metu organizmas pailsi, atsistato visos organizmo sistemos ir pasiruošia tinkamai vykdyti savo funkciją. Nors miego laikas skirtingiems individams yra įvairus, yra keli miego tipai, bet nepamiegant kokybiškai ir pakankamai, ilgiainiui gali atsirasti įvairių klinikinių nusiskundimų, kurie pradeda trikdyti mūsų sveikatą.

Kadangi situacijoje nėra duomenų apie gyvenimo įpročius, pradėčiau nuo to, kad reikėtų apgalvoti, kaip mes leidžiame dieną, gal mes patiriame per daug streso ir organizmas jo nebepakelia? Labai svarbu įvertinti, kiek laiko praleidžiame uždarose ar užterštose dulkėmis ar dar kuo  patalpose, t.y. - svarbu būti lauke, pasivaikščioti, pavažinėti dviračiu, plaukioti, t.y. - turi būti adekvati plaučių ventiliacija, permąstyti mitybos įpročius - t.y.- ką ir kada mes valgome. Mityba turi būti reguliari, negalima valgyti 3-4 val iki užmiegant,; turime atkreipti dėmesį į tai, ar pakankamai vėdinamas mūsų miegamasis, jei ne -prieš užmiegant jį išvėdinti, atkreipti dėmesį, kokia kambario oro temperatūra,-žodžiu, svarbu higieniniai patalpos, kurioje miegame, reikalavimai. Pergalvojus ir įvertinus aukščiaus išsakytas pastabas, vistik siūlyčiau pasidaryti kelis tyrimus -pradėti nuo bendro kraujo tyrimo ir cukraus kiekio ištyrimo kraujyje. Jei šie tyrimai normalūs, bent jau mėnesį reiktų apgalvoti ir keisti gyvenimo įpročius, pavartoti žolinius raminančius preparatus, B grupės vitaminus. Jei ir toliau išlieka anksčiau minėti nusiskundimai, rekomenduočiau neurologo ir psichiatro konsultacijas dėl miego sutrikimo.


Šiame straipsnyje: prakaitasmiegasligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ElectroAntiperspirantas

ElectroAntiperspirantas portretas
Naujas ir 100% efektyvus budas isgydyti padidejusi prakaitavima yra jonoforezes aparatai www.electroantiperspirant.lt Su nuolaidos kodu Perku777 suteikiama 10% nuolaida! Taip pat nemokamas pristatymas per 1-2 dienas. Ir 50 dienu pinigu grazinimo garantija, jeigu nebutumete patenkinti rezultatu!

narkomanas

narkomanas portretas
priezastis- narkotikai, ka jus daktarai dar ginat..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių