Kodėl vaistinės nepriima pasenusių maisto papildų?

Vaistams, medicinos įrangai ir maisto papildams galioja skirtingos utilizavimo taisyklės. Pasenusius medikamentus žmonės turėtų pristatyti į vaistines, panaudotą medicinos įrangą – į atliekų tvarkymo aikšteles, o kur dėti maisto papildus, aiškina Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus specialistė Agnė Digaitienė.

LRT RADIJO klausytoja domisi medikamentų ir maisto papildų utilizavimu. „Kodėl vaistinės nepriima maisto papildų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs?“ – klausia ji.

„Kadangi Lietuvos higienos normos maisto papildus apibrėžia kaip maisto produktą, jų atliekamos tvarkomos vadovaujantis atliekų tvarkymo taisyklėmis. Tad vaistinės neprivalo jų priimti ir tvarkyti jų atliekas. Jei turite asmeniniam vartojimui skirtų maisto papildų, kurių galiojimo terminas yra pasibaigęs, juos reikėtų išmesti į buitinių atliekų konteinerį“, – aiškina specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakomentavusiam

Pakomentavusiam portretas
Zmogus renkasi vaistus,kadangi nurodomas tik bendras pavadinimas,o yra visokiu kainu. Ir jeigu jums tampo nervus,tai kreipkites pas nervu gydytoja,o dar geriau pas psichiatra,nes jums reikia tuos istampytus nervus gydytis,o ne kaltinti pagyvenusius zmones,kad jie ilgai "perka" valerijona. Jums paciam ne pro sali isgerti valerijonu. Jeigu vaistu kainos nebutu tokios zveriskos,nereiketu tiek ilgai rintis,o jeigu neturite kantrybes,eikite i vaistine vakare,kada bobutes jau miega. Kiekvienas prietranka su savo pretenzijomis.

TS-LKD-istė Onytė Kyšininkytė praneša:

TS-LKD-istė Onytė Kyšininkytė praneša: portretas
Spjaukit per petį į DELFI! Tai yra TS-LKD-istų skylė. DELFI dangsto jų vagis ir korupcininkus! Blokuoja komentarus!!!( Jūs, delfistai, stojat niešybės pusėn!!! Sveikinu!!) Delfi skaitytojas irgi turi teisę žinoti! Jei kam nepatinka, - niekas Jūsų neverčia skaityti.

Iš TS-LKD-istės Onytės Kyšininkytės nuotykių albumėlio:_1

Iš TS-LKD-istės Onytės Kyšininkytės nuotykių albumėlio:_1 portretas
P. S. TIESA - ONA DANUTĖ GRICIENĖ yra TS-LKD narė!!! Korupcijos pažiba!! Būk TS-LKD-istu ir vogsi, grobsi kiek norėsi! Jei kas – tave balne už kanopų prilaikys partijos bendraminčiai, onytės kyšininkytės klonai! Apsidairyk, tokių Tavo aplinkoje pilna!____Kaune teista už kyšininkavimą, TS-LKD narė(!), ona- danutė gricienė,- po to savo Kauno Žaliakalnio lopšely-daržely su savo iš kriminalizuotos aplinkos kilusia pavaduotoja alma žilinskiene net suorganizavusi kyšių ir duoklių išmušinėjimo gaują! Voliota ir kočiota spaudoje, internete, TV, turinti problemų dėl alkoholio, pati net teisme nesugebanti paaiškinti už ką atleidžia iš darbo žmones, teismuose prieš mane iššvaisčiusi virš 50 tūkstančių litų mokesčių mokėtojų pinigų, mokėdama man priteistas sumas bandžiusi nuvogti nuo manęs dalį pinigų (juos "išlupti" iš "garsiosios vadybininkės" prireikė net Generalinės prokuratūros ir VMI pagalbos!!!) ir t. t. ir t. t.- sėdi sau, direktoriauja kavutės su brendžiu įkalus!? Žandus papūtus ir ką!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių