Kodėl sloga, jei gydoma, trunka savaitę, o jei negydoma – septynias dienas?

Uždegiminis procesas nosies ertmėje tęsiasi 7dienas, aiškina šeimos gydytoja Daiva Makaravičienė. Ji priduria, kad vaistai tokiu atveju vartojami tam, kad sumažintų slogos sukeltus simptomus.

Į LRT.lt redakciją kreipėsi skaitytoja Monika K. iš Radviliškio, klausdama, kodėl gydoma sloga trunka savaitę, o negydoma – 7 dienas. Šeimos gydytoja teigia, kad vidutiniškai tiek laiko tęsiasi uždegiminis procesas nosies ertmėje.

„Dažniausiai slogą sukelia virusai, o prieš virusą vaistų nėra. Prieš virusus kovoja mūsų imuninė sistema. Sloga gali praeiti ir greičiau – tai priklauso nuo imuniteto. Jei mūsų imuninė sistema stipri, organizmas kovoja greičiau, o jeigu silpna, tai gali neužtekti ir savaitės“, – teigia D. Makaravičienė.

Ji aiškina, kad vaistai padeda sumažinti slogos sukeltus simptomus, kai užgula nosį, žmogus neprakvėpuoja, jam plyšta galva. Tačiau, jei į nosį lašiname vaistus, ji atsikemša, jei geriame nesteroidinius vaistus nuo uždegimo, praeina galvos skausmas.

„Kitaip žmogus neištvertų slogos. Viruso mes paveikti negalime. Yra antivirusiniai vaistai gripo atveju, tuo metu jie nuims ir slogą. Jei pagal simptomus galvojame, kad čia tikrai gripas, mes turime antivirusinių vaistų prieš gripą“, – aiškina gydytoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAN PRAEINA

MAN PRAEINA portretas
Receptas paprastas - pajutęs kad padariau veiksmą, kuris gali iššaukti slogą ir pirmuosius sau žinomus simptomėlius, darau drungną valg druskos ir sodos tirpaliuką, imu švirkštą ir paurškiu į nosį, lengvai įtraukdamas - kad skystis pasiskirstytų ertmėje. Taip kelis kartus per dieną; ypač - vakare. Max sloga mane įveikia 1-2 k per metus. Na ir žinoma - sinupret, bet irgi tik pirmą "grieko" dieną. Nuo trečios dienos jau nieks nepadės, skaičiuok dar 4.

vv

vv portretas
Skaitytojai. Cia yra toks posakis,kad gydoma praeina per savaite,o negydoma per 7 dienas. Visi cia moka skaityti,bet norima pasakyti,kad ar gydysi,ar ne - sloga praeis. Bet as asmeniskai galiu pasigincyti,nes man ji nepraeina ir gydoma 3-4 sav.,kol nepradejau naudoti lasus nuo sinusito,nors sinusito nebuvo,nes galva neskaudejo ir neskaudejo tu vietu zanduose,kur paprastai skauda esant sinusitui. Siais laikais taip viskas pasikeite,kad paprastos slogos neimanoma isgydyti ar per savaite,ar ne,be rimto gydymo.

vv

vv portretas
Seniai praejo tie laikai,kai sloga,ar gydai ar ne,praeidavo per savaite,bent jau man. Dabar man sloga tesiasi 3-4 sav. ir galu gale tenka pirkti brangius vaistus,kad pagaliau pasveiktum,nes tradiciniai lasai nepadeda. Kazkoks uzburtas ratas. As dabar slogos bijau,kaip velnias kryziaus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių