Klystate, jei manote, kad juoda duona sveikesnė

  • Teksto dydis:

Palyginus tris pagrindines maistines savybes, balta ir juoda duona beveik nesiskiria, o pilno grūdo duona – ne visada sveikiausias pasirinkimas. Taip teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.

„Pagal kalorijų kiekį, glikeminį indeksą ir glitimo kiekį, balta ir juoda duona yra labai panašios, tad jei manote, kad juoda duona sveikesnė – klystate“, – sako gydytojas.

A. Unikausko tvirtinimu, išimtimi gali būti laikoma tik juoda duona, pagaminta vien iš rugių. Tačiau tokios duonos parduotuvių lentynose rasti dabar gana sunku.

„Pilno grūdo duona – gaminys iš nešlifuotų grūdų ir rūpaus malimo nevalytų miltų, kurie turi sudaryti daugiau nei 50 proc. šios rūšies duonos sudėties. Tačiau gamintojai dažnai ją paskanina kenksmingais priedais, kurie neretai suardo sveikatą“, – perspėja gydytojas.

Kokie duonoje esantys priedai kenkia mūsų sveikatai? Atsakymas – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.


Šiame straipsnyje: duonaJuoda duonamitybasveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

wer

wer portretas
uzsakytas straipsnis...balti miltai tik kiaulems sert...

Pseudodaktaras

Pseudodaktaras portretas
Dabar retai kur rasi gydytoja,yra pseudodaktarai,kurie zmonems prakisa visokias zalingas idejas. Balta duona yra is balikliais balintu miltu,kurie patys yra kenksmingi,be to jokiu maistiniu medziagu nelike,o dar cukraus privaro. Juoda rugine duona visada buvo sveikiausia. O pseuodaktaro kvailas patarimas,kaip ir vakcinu pseudonaudos skiedalai,yra melas ir nepasako tikros tiesos. Dabartiniu pseudodaktaru nuomone yra visiskai beverte ir pilna melo.

joo

joo portretas
tas prasmingas zodis LAISVE...kai ja gauni, tai ir elgiesi laisvai, ka kur nori ten ir dedi, ar svarbu verslininkui tavo sveikata, svarbu pinigai kad jam biretu.Su produktais parduodama ir sazine, o kontrolieriams sazine gaminyje surasti labai sunku...todel sveiko maisto sunku rasti net su padidinimo stiklu ieskant.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių