Klaipėdiečius kamuoja peršalimo ligos

Uostamiesčio gyventojus vieną po kito guldo virusai. Sveikatos specialistų žodžiais, klaipėdiečiai dar neskuba atsisveikinti su vasara ir netinkamai rengiasi, todėl intensyviai serga.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, praėjusią savaitę mieste peršalimų rodiklis, palyginti su praėjusių metų tokiu pat laiku, yra daug didesnis.

Vien praėjusią savaitę užfiksuota 1 080 susirgimų ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis. Skaičius per savaitę pasiekė 70,5 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Tokie sergamumo rodikliai sveikatos specialistus verčia nerimauti. Anot jų, nemažai įtakos tam turi apgaulingi orai: didelis skirtumas tarp dienos ir nakties temperatūrų lauke.

"Kadangi rytai ir naktys yra šaltos, o po pietų ir dienos metu įšyla, žmonės nežino, kaip apsirengti. Galima palyginti su praėjusiais metais, kai tokiu pat laiku buvo 45 atvejai 10 tūkst. gyventojų, o dabar turime gerokai – beveik dvigubai didesnius skaičius", – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Pečkauskienė.

Anot jos, pernai vidutinė oro temperatūra, kai lauke buvo žemiau nei 15 laipsnių, prasidėjo nuo rugsėjo 20-osios. Šiemet – kur kas anksčiau. Todėl sergama dažniau.

"Žmonės nemoka apsirengti, užtat ir peršąla. Pirmiausia reikia nepamiršti, kad kojos turi būti šiltos. Tai labai svarbu. Taip pat negerai ir per daug prisirengti, nes po pietų būna gana šilta", – tikino pašnekovė.

Pasijutusiesiems prastai ji patarė gydytis organizmą stiprinančiomis arbatomis.

"Kadangi ligos sukėlėjas yra virusas ir jis visada yra mumyse, kovoti padeda įvairios arbatos, kurios, liaudiškai tariant, išplauna organizmą. Tai yra tos, kuriose daugiau vitamino C, pavyzdžiui erškėtuogių, liepžiedžių", – vardijo Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė V.Pečkauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių