Klaipėdiečiai aktyviai ruošiasi gripo egzaminui

Permainingi orai egzaminuoja klaipėdiečių sveikatą. Sergamumas peršalimo ligomis ir gripu kol kas uostamiestyje nepasiekė piko, bet gyventojai iš anksto pasirūpina apsauga nuo klastingos ligos.

Skiepijasi aktyviau

Šiemet klaipėdiečiai aktyviau skiepijasi nuo gripo. Per porą rudens mėnesių gydymo įstaigos panaudojo daugiau nei 70 procentų užsakytų gripo vakcinos dozių.

Daugiausiai gripo vakcinų dozių buvo užsisakiusios šios uostamiesčio gydymo įstaigos: Jūrininkų sveikatos priežiūros centras – 650 dozių, Klaipėdos sveikatos priežiūros centras – 550, UAB „Mano šeimos gydytojas“ – 400, Senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centras – 220, A.Navicko konsultacinė poliklinika ir Paupių pirminės sveikatos priežiūros centras – po 200. 

Klaipėdos miesto gydymo įstaigos šiemet buvo gavusios 3575 gripo vakcinos dozes, skirtas rizikos grupėms priklausančių gyventojų skiepijimui. Iš jų sunaudotos 2584 dozės. Pernai buvo užsakyta beveik 200 dozių mažiau nei šiemet.

Klaipėdos apskrities sveikatos priežiūros įstaigos šiam sezonui gavo 9235 gripo vakcinos dozes. Iš jų panaudojo 6539 dozes. Pernai gydymo įstaigos buvo užsisakiusios apie 1300 dozių mažiau nei šiemet.

Kaip pastebi Nacionalinio sveikatos centro prie SAM Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Elvina Juknienė, šiemet gyventojai skiepijosi aktyviau, nes gripo vakcinos gydymo įstaigas pasiekė anksčiau nei pernai.

Praėjusį gripo sezoną gydymo įstaigos panaudojo visas užsakytas ir gautas gripo vakcinos dozes.

Nepasinaudojo galimybe

Kol kas uostamiestyje ir Klaipėdos apskrityje registruojami pavieniai gripo atvejai. Pasak E.Juknienės, įprastai sergamumo gripu pikas fiksuojamas gruodžio ir sausio mėnesiais, tuomet per savaitę užregistruojama apie 100 naujų gripo atvejų. Pastebima, kad virusai ypač suaktyvėja, kai būna ryškūs temperatūrų svyravimai.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, gripu kasmet perserga apie 20 procentų vaikų ir apie 5 procentus suaugusiųjų. Per praėjusį gripo sezoną Lietuvoje nuo šios ligos mirė trys žmonės: 1 vyras ir 2 moterys. Jiems gripo diagnozė buvo patvirtinta po laboratorinių tyrimų.

Nuo gripo mirę žmonės buvo vyresni nei 80 metų. Jie nebuvo pasiskiepiję nuo gripo, nors turėjo galimybę tai padaryti nemokamai.


Šiame straipsnyje: gripasskiepaivakcinossergamumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
kaip matome, žmonės raginami aktyviai skiepintis.Gintis nuo užkrato į savo organizmą susileidžiant kažkokius cheminius junginius.Jau suspėjome įsitikinti kaip pas mus užperkami vaistai, kaip dirba mūsų medicina..Kas gali paneigti(ačiū Profesoriau), kad ir čia vystomas biznis?..O tuo tarpu niekas netikrina viešųjų erdvių higieninio stovio, niekur neatliekama(bent 1-ną kartą į mėnesį) dezinfekcija.Taip ir vaikštome akropoliuose, arenose, ofisuose čiupinėdami nedezinfekuotas durų rankenas ar etc.bei važinėjame viešuoju transportu, kuris tik išplaunamas 1 kartą per mėnesį iš vidaus ir 2 kart iš išorės

cesnakas

cesnakas portretas
valgykit cesnaka ir ne pats velnias neims ryte supiaustot tris skilteles vasarinio cesnako supilat i sauksta ir nuryjat nekramtydami uzgerdami saltu vandeniu ir nei smarve nei ligu sekmes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių