Klaipėda – sveikų miestų lyderė

Uostamiestyje rūpinamasi ne tik gyventojų sveikata – vis didesnį mastą pajūryje įgauna sveikatingumo projektai. Klaipėda, būdama Pasaulinės sveikatos organizacijos Europos sveikų miestų tinkle, perkopė į naują etapą. Uostamiestis taps Nacionalinio sveikų miestų tinklo kūrėju.

Klaipėda jau kelerius metus pripažįstama vienu sveikiausių miestų, čia nuolat organizuojami įvairūs sveikatinimo projektai bei akcijos.

Šiemet buvo žengta į platesnius vandenis – Klaipėda taps Nacionalinio sveikų miestų tinklo, kurio centras bus uostamiestyje, kūrėju.

„Tai yra didžiulė garbė ir kartu atsakomybė tęsti pradėtas veiklas“, –  pastebėjo Klaipėdos meras Vytautas
Grubliauskas.

Jau prieš maždaug penkmetį uostamiestis prisijungė prie Pasaulinės sveikatos organizacijos Europos sveikų miestų tinklo, o šiemet pasiekė VI dalyvavimo fazę.

Praėjusį penktadienį Klaipėdos meras V.Grubliauskas pasirašė tai patvirtinantį PSO sertifikatą.
Pasiekusi naują etapą Klaipėda pradės kurti Nacionalinį sveikų miestų tinklą. Bus įsteigtas ir šio tinklo centras mieste.

Naryste minėtame tinkle jau susidomėjo apie dešimt visos Lietuvos miestų. Dalyvaudama organizacijos veikloje Klaipėda neapsiriboja tik „dekoratyviais“, sveiką gyvenseną propaguojančiais renginiais. Ketinama imtis kur kas didesnių projektų.

Uostamiestis jau buvo pripažintas dviratininkams patogiausiu miestu, gerinti dviračių susisiekimo infrastruktūrą siekiama nuolat.

Klaipėda dar garsėja ir kaip miestas, turintis vieną ekologiškiausių viešojo transporto bazių, susitelkiantis į aplinkosaugos programas, pagyvenusių žmonių bei jaunuomenės sveikatingumo programas.

Klaipėda yra vienintelis miestas visoje Lietuvoje, kuris priklauso Europos sveikų miestų tinklui.
Tai reglamentuoja ir organizacijos nuostatai, kuriuose pažymima, jog atstovauti šaliai, kur gyvena iki 5 mln. gyventojų, gali tik vienas miestas.

Atstovo garbė ir atsakomybė tenka Klaipėdai. Dalyvavimas organizacijos veikloje per metus miestui kainuoja šešis tūkstančius litų.

Pabrėžiama, kad dėl įvairių vykdomų projektų turėtų pavykti pailginti klaipėdiečių gyvenimo trukmę maždaug dešimtmečiu.

„Kalbant apie grąžą miestui: klaipėdiečiai maždaug 10 metų gyvens ilgiau nei kauniečiai ar vilniečiai. Daug tai ar mažai – spręsti kiekvienam", – kalbėjo žinomas uostamiesčio veikėjas Vytautas Valevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

potencialus rinkėjas (rašiau tikrą vardą, bet neleido!?)

potencialus rinkėjas (rašiau tikrą vardą, bet neleido!?) portretas
Kiek galima plauti žmonėms smegenis tokia rašliava. "Sveikiausias miestas", čia reikėtų skaityti atvirkščiai: daugiausiai užterštas miestas. Centre nemėgink praverti orlaidės, nes gali ryte neatsibusti. Žiemą tai orą nuodija "palėpiniai", kurie įsikūrę pastogėse patalpas iš 'biednumo' nešildo tų patalpų centralizuotai, o kūrena velniai žino kokiu ten kuru ir smardina orą, nes tie įvairiausi kaminėliai yra palyginti žemai ir jų dūmai nepakyla aukštyn, o čia pat krinta žemyn ir susijungę su automobilių išmetalais sudaro neapsakomą smarvę.Apie tai jau ne kartą buvo rašyta nusiskundimų, bet niekas nereaguoja, svarbiau yra užimti šiltas vietas tarnyboje. Ir šis straipsnis garantuotai yra užsakytas miesto mero rinkimams.Sėmės balsuoti ir toliau mulkinti žmones tokiais 'išmintingais' straipsniais

pasiūlymas

pasiūlymas  portretas
to centro biurą įsteigti pietiniame miesto rajone , gal tada pajus "nekenkiančius" sveikatai kvapus , o ir fortumo "gėriu" gal labiau pasidomės .....jei ne tame rajone biuras , tada manysiu - eilinis liberalių paplepėjimas ....

chi chi

chi chi portretas
,,Klaipėda taps Nacionalinio sveikų miestų tinklo, kurio centras bus uostamiestyje, kūrėju.."Naujausias anekduotas!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių