Kiaulpienės – itin naudingos sveikatai, bet reikėtų nepamiršti atsargumo

  • Teksto dydis:

Kiaulpienės, vaistinės magnolijos, nimbamedis – šie augalai teikia akivaizdžios naudos sveikatai. Kaip jie gali pagelbėti – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ papasakoja gydytojas Alvydas Unikauskas.

„Vaistinių magnolijų žiedai palengvina alergines reakcijas ir sinusitą. Magnolija gali padėti, esant užgultai nosiai, taip pat palengvinti alerginį čiaudulį, akių perštėjimą ir ašarojimą“, – sako gyd. A. Unikauskas.

Sausą odą gali sudrėkinti nimbamedžio eterinis aliejus. Jis minkština ir ramina odą, jeigu ji sudirgusi. Taip pat šis augalas padeda gydyti grybelines infekcijas, egzemas, pleiskanas ir net priešlaikinį žilimą. Nimbamedžio veikliosios medžiagos kovoja su spuogų ir aknės bakterijomis.

Ne vienas pasakytų, kad kiaulpienės – bjaurios piktžolės, kurias sunku ravėti. Tačiau gyd. A. Unikauskas primena, kad šis augalas turi ir daug vertingų savybių: „Jose yra daug flavonoidų. Kiaulpienių žiedai, šaknys ir lapai valo kepenis. Augalas naudingas, sergant diabetu. Taip pat pienėse – daug antioksidantų, vitamino C ir liuteolino, kurie neutralizuoja laisvųjų radikalų poveikį. Pienės gydo anemiją, tulžies pūslės sutrikimus, taip pat dėl jose esančio kalcio stiprina kaulus“, – sako gyd. A. Unikauskas.

Gydytojas primena, kad kiaulpienės taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje, todėl, jei geriate vaistus nuo cukrinio diabeto, pienės gali sukelti hipoglikemiją – per daug sumažinti cukraus kiekį. Suvartokite nedidelį pienių kiekį, kad pamatytumėte, kaip reaguos jūsų organizmas, ir pasitarkite su gydytojais, prieš vartodami pienes kaip vaistą.

A. Unikauskas taip pat papasakojo, kaip pasigaminti tonizuojančio žolių aliejaus. Dažniausiai tam naudojamas sezamų aliejus, pasižymintis šildomuoju poveikiu. Jis veiksmingai palengvina kvėpavimą sloguojant.

Panaudokite išvardintų augalų gerąsias savybes savo didžiausiam turtui – sveikatai. Tiesa, svarbu nepamiršti: kad ir kokių galių turi augalai, jie ne visada atstos vaistus, kuriuos išrašė gydytojas.

Daugiau apie gerąsias augalų savybes – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmaa

pirmaa portretas
o tas jūsų daktariuks sakė, kuo skiriasi pienės nuo kiaulpienių, nes juk tai ne tas pats. Gydo tik kiaulpienės, bet ne pienės

Pienė

 Pienė portretas
dar vienas būdas panaudoti pienių žiedus, juos tiesiog dedu į indelius ir užšaldau. Arbata labai skani. Šaknis pavasarį ir rudenį iškasus , nuplovus džiovinu ir paskui sumalus gaunasi puiki pienių "kava".

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kad sveika pienės žinojome senai. Gaila, kad nerašote kaip naudoti. Šiaip artėja metas, kad geriausia bus naudoti žiedus.Tiesiog 10-12 žiedų skinti ir valgyti. Tokia dienos norma. Aš suvalgydavau po 15. Aišku ne iš pakelės ir pan. skanaus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių