„Karštas“ sezonas širdžiai

  • Teksto dydis:

Rudenį net ir sveikiems žmonėms gali pasireikšti širdies nepakankamumo simptomų: dusulys, padažnėjęs širdies ritmas, sunkumo jausmas krūtinėje.

Tad ką jau kalbėti apie tuos, kuriuos jau kamuoja minėtos ligos. Ir tai pasakytina ne tik apie pagyvenusius žmones. Staigūs orų pasikeitimai tokiems žmonėms labai ne į naudą. Todėl jeigu nenorite atsidurti ligoninėje, gydytojai pataria paisyti taisyklės: kiekvienam, kuris jau peržengė 32 metų slenkstį, reikia reguliariai stiprinti širdį ir kraujagysles. Sustiprinti širdį jums gali padėti ir vaistiniai augalai, vitaminai bei mikroelementai. Jūsų širdžiai ir kraujagyslėms reikalingi vitaminai B1, B2, B6, B9. Jei šių vitaminų trūksta, gali sutrikti nervų, širdies ir kraujagyslių, virškinimo sistemų veikla. Vitamino B12 trūkumas gali lemti anemijos atsiradimą, sukelti virškinimo organų bei nervų sistemos pažeidimų.

Vaistažolės, stiprinančios širdies ir kraujagyslių sistemą:

Gudobelė (vitaminai C, A, B, E, K, P pektinai, fruktozė, triterpeninės rūgštys, fitosterinai, citrinos rūgštis, rauginės medžiagos). Mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį, plečia kraujagysles, širdies raumeniui padeda geriau pasisavinti deguonį. Veikia raminamai, todėl tinka vartoti esant nemigai.

Putinas (vitaminai C ir P, pektinai, karotinas, manganas, taninai, rauginės medžiagos, acto, skruzdžių ir izovalerijono rūgštys). Normalizuoja kraujo spaudimą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Rausvoji rodiolė (vitaminai C ir PP, fenolio glikozidai, manganas, rauginės medžiagos, flavonidai, eteriniai aliejai, citrinų, oksalo ir gintaro rūgštys). Stimuliuoja nervų sistemą. Didina organizmo atsparumą. Veikia raminamai. Normalizuoja kraujo spaudimą.

Erškėtrožė (vitaminai C, P, B, K ir E, karotinas, kalis, geležis, manganas, fosforas, magnis, flavonidai, rauginės medžiagos, pektinai, citrinų ir obuolių rūgštys). Stiprina kraujagyslių sieneles, gerina imunitetą. Tinka vartoti hipertenzija sergantiems asmenims. Stimuliuoja medžiagų apykaitą, teigiamai veikia visą kraujotakos sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ASDF

ASDF portretas
Geriausiai stiprina širdį judėjimas ir pakankamas kiekis vaisių ir daržovių, žinoma nepamirštant mėsos bei žuvies.

w

w portretas
Na,va ir vel r e k l a m a! Tik pirkite visokius vitaminus ir papildus,taip pat vaistazoliu ekstraktus,ir "stiprinkite" sirdi,kaip gi kitaip jus ja sustiprinsite.Na,nenori farmacininkai biedniau gyventi,o kaip kitaip priversi zmones pirkti produktus,kuriu jiems nereikia - tik su reklamos pagalba. O gal vis tiktai vertetu naudoti naturalius vitaminus? Juk dabar ruduo,prinoko obuoliai ir kriauses,slyvos ir kt.uogos,pilna svieziu darzoviu. Kam kimsti i save ta chemija. Bukite budrus,nepriimkite visko uz tikra piniga ir galvokite savo galva! Gal uzteks daryti is musu durnelius,patys spreskime,ar reikia papildomu "vitaminu",manau,kad ne!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių