Kaip sulaukti 100 metų ir dar būti žvaliam?

  • Teksto dydis:

LRT televizijos laidoje „Klauskite daktaro“ profesorius Alvydas Unikauskas išduos stebuklingą receptą, kaip sulaukti 100 metų. Ką daryti, kad savųjų 100 žvakučių ant torto sulauktume žvalūs, stiprūs ir sveiki?

Laidoje – ypatingas svečias. Kaunietis Jonas Murauskas šią vasarą minės jau 103-ią gimimo dieną! Energingas, sąmojingas ir mintinai deklamuojantis eiles. Tai – ne senolio jaunystės prisiminimai, o reali dabartis.

Ką ypatingo savo gyvenime darė buvęs sportininkas, sklandytojas, kuriam užpūsti 100 žvakučių ant torto buvo vieni niekai. „Šimtą metų turėjau nugyventi, kad sulaukčiau kvietimo į televiziją! Tikrai vertėjo!”, – šmaikštavo Jonas filmavimo metu. Jis taip pat priminė, kad ne tik sportas, bet ir aktyvus buvimas gamtoje yra vienas iš būdų ilgai išlikti žvaliu ir sveiku žmogumi.

Prof. A. Unikauskas antrins šimtamečiui, atskleisdamas japonų tautos mitybos įpročius, stabdančius organizmo senėjimo procesus. Žiūrovai sužinos apie stebuklingą graikų gėrimą, kurio vos 4 puodeliai per dieną veikia kaip stebuklinga piliulė, ir apie prieskonius, kurie, atsiradę ant mūsų stalo, ne tik suteiks organizmui energijos, bet ir gyvenimo trukmę prailgins.

Tad kaip su ilgaamžiškumu susijusi paprika? O šafranas? Kokį poveikį mūsų organizmui turi gyvūninės kilmės baltymai? Visi atsakymai – trečiadienį 17:10 laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių