Kaip saugotis per arktinius šalčius: specialistė įspėjo ir dėl kavos

Ateinančią naktį Lietuvoje vietomis temperatūra kris net iki 25 laipsnių šalčio, tad planuojančius būti lauke specialistai įspėja – tam reikia atsakingai pasiruošti. Svarbu žinoti ne tik tai, kokie drabužiai tinkamiausi, bet ir kokių produktų nepatartina vartoti esant didžiuliams šalčiams.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė Evelina Maziliauskaitė pabrėžia, kad esant šaltesniems orams patariama vartoti kaloringesnius maisto produktus, vengti dietos, nevartoti alkoholinių gėrimų. Taip pat reikėtų stengtis rinktis produktus, kuriuose yra mažiau kofeino, nes ši medžiaga skatina šilumos išsiskyrimą, tad arbata tikrai bus geresnis pasirinkimas nei kava.

Kalbant apie aprangą užėjus šalčiams, pasak specialistės, viršutiniai drabužiai turėtų būti neperpučiami vėjo, o apatiniai – iš natūralios kilmės audinių, pavyzdžiui, vilnos ar medvilnės. Avalynė turėtų būti patogi, nespausti kojų, kad būtų galima apsimauti papildomą porą kojinių. Pirštinės turėtų būti kumštinės.

E. Maziliauskaitė taip pat primena, kad grįžus iš lauko sušalusių rankų nereikia pulti šildyti karštu vandeniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deividas

Deividas portretas
Ar galima neeiti i mokykla jeigu gyveni toli ir yra -20C?

f

f portretas
Nerekomenduoju naudotis grebliu,.Sniegui kasti geriausiai tiktu sniego kastuvas...

Takdaras

Takdaras portretas
Reikai gerti daug kavos ,alkoholio,detis sintetines koines kad spaustu, ir gryzusa is lauko kisti rankas po verdanciu vandeniu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių