Kaip nepravaikščioti infarkto ar insulto?

Dalis insultų ir infarktų praeina be pėdsakų – iš pradžių jų tiesiog nepajuntame, sako gydytojai. Tačiau Kauno klinikų gydytojas kardiologas Vytautas Zabiela pažymi, kad tokie atvejai turi skausmingų padarinių.

„Tokie atvejai labai dažnai būna skausmingi, kadangi mūsų pacientai pas mus patenka pakankamai invalidizuoti, netekę didelės dalies savo širdies veiklos arba vedini įvairios neurologinės simptomatikos“, – sako V. Zabiela. 

Gydytojas primena, kad bet kokie pirminiai simptomai, ar tai būtų skausmas, galvos svaigimas, dusulys, ar fizinio krūvio netoleravimas, visa tai turi būti įvertinta gydytojo.

Anot V. Zabielos, infarktą įmanoma pravaikščioti, nes, anot jo, šiais laikais pacientai vartoja daug skausmą malšinančių vaistų, tačiau tai nėra gerai.

„Skausmas yra pirmasis signalas, kuris mums praneša apie susirgimą, ar tai būtų infarktas, ar virškinimo trakto patologija, ar plaučių ligos. < ...> Skausmą mes turėtume leisti įvertinti specialistams, o ne griebtis vaistų ir stengtis jais nuslopinti simptomą, nežinodami jo priežasties“, – pabrėžia gydytojas.


Šiame straipsnyje: insultasinfarktasskausmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių