Kaip išsaugoti jaunystę?

Bėgant metais senėjanti veido oda – kone didžiausia moterų baimė. Specialistai patarė, ką daryti, kad oda kuo ilgiau išliktų elastinga, švytinti ir sveika.

Labiausiai pažeidžiama – veido sritis

Veidas – matomiausia kūno dalis, atspindinti žmogaus amžių ir savijautą. Todėl nenuostabu, kad būtent jis reikalauja daugiausia dėmesio ir priežiūros.

Skirtingai nei kitos kūno odos sritys, veido oda visada susiduria su išorine aplinka, yra lengvai pažeidžiama saulės spindulių, chemikalų, toksinų ir teršalų. Ja rūpintis būtina tam, kad išvengtume didesnių senėjimo požymių, dėmių ir spuogų.

Kai organizmas ima senti, pirmiausia pasikeičia oda: ji papilkėja, praranda elastingumą, atrodo blyški ir pavargusi, dingsta natūralus švytėjimas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų departamento vadovė, Odos ir venerinių ligų poskyrio vedėja gydytoja dermatovenerologė Jolanta Česienė pastebėjo, kad jos pacientai, kurių dauguma – vyresnės moterys, dažniausiai skundžiasi ant veido atsirandančiomis dėmėmis. Pastarosios būna plokščios, rudos spalvos arba dar blogiau – šiurkščios ir sudarko veidą. Jų, pasak dermatovenerologės, neįmanoma paslėpti jokiomis priemonėmis.

Minėtus simptomus sukelia fotosenėjimas, vadinamasis priešlaikinis odos senėjimas, kurio priežastis – ultravioletiniai spinduliai, dažnas lankymasis soliariume.

Odos priešas – saulė

Nesubalansuota mityba, oro užterštumas, temperatūrų kaita, vaistai, ligos, stresas, netinkamai parinktos priemonės, makiažo perteklius, vandens trūkumas, žalingi įpročiai – visa tai ir daugelis kitų veiksnių turi įtakos odos senėjimui.

Tačiau, J.Česienės žodžiais, labiausiai senėjimo procesą lemia buvimas saulėje, kurio padariniai pasireiškia tik vėlesniame amžiuje. Gydytoja įspėjo tiesioginius spindulius riboti nuo kūdikystės.

"Atėjusios pacientės guodžiasi, kad jau kurį laiką nebesidegina. Tenka joms paaiškinti, kad tai yra pasekmės to, ką jų oda surinko jaunystėje iki 30 metų. Tokiais atvejais siūlau naudoti drėkinančius, regeneracinius, balinančius kremus. Kartais reikia paskirti įvairių šveitimo procedūrų. Dabar yra labai daug priemonių: nuo aparatinės kosmetologijos iki chirurgijos, tad gelbstime ir gražiname odą", – komentavo pašnekovė.

Būtina išsimiegoti

Atsiradusios raukšlės ir odos elastingumo praradimas – brandaus amžiaus moterų problema.

"Jų oda tampa kur kas sausesnė negu jaunų moterų. Tai yra amžinos problemos, apie kurias verta susimąstyti dar jaunystėje", – teigė J.Česienė.

Specialistai patarė prieš renkantis kosmetikos priemonę pirmiausia pažiūrėti į jos sudėtį ir išmokti teisingai skaityti jų etiketes, kuriose komponentų sudėtis rašoma mažėjimo tvarka – kuo daugiau medžiagos, tuo arčiau sąrašo pradžios ji yra.

Taip pat odos priežiūra privalo atitikti moters amžių. "Negali jaunos moterys naudoti kremų, kurių sudėtyje yra silerių, taip pat nereikėtų erzinti odos kitais dirgikliais, jos trinti", – įspėjo J.Česienė.

Pašnekovė dar pridūrė, kad odos grožį lemia ir žmogaus savijauta. Norinčiosioms turėti išpuoselėtą odą rekomenduojama pakankamai ilsėtis, kuo daugiau būti gryname ore, sportuoti. "Visa tai, kas yra priskiriama sveikam gyvenimo būdui, tinka ir odai", – pabrėžė J.Česienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

avanafilis

avanafilis portretas
Sio vaisto isigyti galima vaistinese. Kadangi tai saugiausias vaistas nuo erekcijos disfunkcju, ji pirmoje vietoje israso geriausi specialistai. Rekomenduojama gerti po 50-200mg.

Spedra

Spedra portretas
Intymiaja prasme gelbsti Spedra. Lengvo toleravimo vaistai sveikatai draugiskesni. O ir tas, kad suveikia labai greitai- per 15 minuciu- tikrai ne minusas :D

pažadai rūke

pažadai rūke portretas
Pasižiūrėkite į pasaulio turtingiausias ponias? Nieko jau nebesusigrąžinsi! Ir pinigų, išleistų procedūroms už tą "jaunystę", taip pat... Reklamos vėjai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių