Kaip būtų elgiamasi su pirmą skiepą gavusiais, jei paaiškėtų apie „AstraZeneca“ šalutinį poveikį?

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad jei paaiškėtų apie „AstraZeneca“ šalutinį poveikį, asmenys, jau gavę pirmąją šio gamintojo vakciną, kito gamintojo skiepais nebebūtų skubiai vakcinuojami. Pasak ministro, būtų laikomasi rekomendacijų, kurias nurodo vakcinų gamintojai.

„Viską darysime pagal vakcinų gamintojų rekomendacijas, ir viena iš tokių yra, kad jei žmogus jau skiepytas viena vakcina, tai kita vakcina neturėtų būti skiepijamas. Turėtų būti laikomasi atitinkamo kuo efektyviausio laikotarpio“, – į parlamentarės Ritos Tamašunienės klausimą atsakė ministras.

R. Tamašunienė Seime A. Dulkio teiravosi, kaip būtų elgiamasi su pirmą „AstraZeneca“ skiepą gavusiais asmenimis, jei paaiškėtų, kad vakcinavimas šio gamintojo skiepais turi šalutinį poveikį.

Tačiau A. Dulkys pažymi, kad kol kas nėra informacijos, kuri leistų abejoti šia vakcina. Maža to, pažymi ministras, jis pats pasiruošęs šio gamintojo vakcina pasiskiepyti.

„Asmeniškai aš pats tikrai pasiskiepysiu „AstraZeneca“, o ne kokia kita vakcina, kad išsklaidyčiau kažkokius nuogąstavimus“, – Seime parlamentarams teigė A. Dulkys.

„Šią akimirką, šią valandą aš tikrai neturiu kažkokios informacijos, kuri leistų man, kaip sveikatos apsaugos ministrui, stabdyti vakcinavimo procesą šia vakcina. Įrodymų, pagrindimų jokių nėra, yra labai daug emocijos, nerimo“, – teigė ministras.

Visgi A. Dulkys akcentuoja, kad jei svarios informacijos, pagrindžiančios galimą vakcinos nesaugumą atsirastų, skiepijimas ja būtų sustabdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nereikia reaguoti jokiu budu. Jeigu valdzia reaguotu tai reskia kad ji prisiima atsakomybe uz farmacijos kompanijas. Idiotu valdzia SUTIKO SU TUO kad farmacininkus atleidzia nuo bet kokios atsakomybes del skiepu poveikio. Ir dar pries skiepijant zmogelis taip pat pasirase kad NETURES JOKIU PRETENZIJU. Ko cia sukti galvas - TEGUL STIMPA.

Tata

Tata portretas
Esi tikras dulkė,ryte vienaip vapsi vakare jau kitaip,ši vyriausybė papūginių giminės,vadovaujasi nežinia kuo.Tikras durnių slėnis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių