Kada geriausias gydymas – išjungti internetą?

  • Teksto dydis:

Žmonės, pradėję jaustis nekaip ar pajutę tam tikrus simptomus, puola internete ieškoti informacijos, apie kokią ligą jie galėtų signalizuoti. To pasekmė dažnai būna įsikalbėta liga, sako Kauno klinikų gydytojas neurologas.

Pasak prof. Kęstučio Petrikonio, žmonės, sužinoję apie tam tikros ligos simptomus, nejučiomis bando juos prisitaikyti sau ir taip patiki, kad patys ta liga serga.

„Mediciną ir odontologiją studijuojantys studentai tikriausiai „perserga“ visomis ligomis, kurias studijavo. Ligą galima įsikalbėti, prisitaikyti sau simptomus, galima nagrinėti ligos procesą – ypač, kai atsiranda galimybė rasti įvairiausius aprašymus internete. Manoma, kad nuo 3 iki 7 proc. žmonių vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu turi įsikalbėtus simptomus“, – pasakoja gydytojas.

Pasak jo, net jeigu ir atrodo, kad paciento liga yra įsikalbėta, gydytojai privalo tam tikrą laiką jį gydyti.

„Mes esame visada atsargūs ir kurį laiką įvairių sutrikimų metu – iki pusės metų, kitą kartą – ir iki metų laukiame, ar nepaaiškės liga“, – pasakoja K. Petrikonis.

Daugiau apie įsikalbėtas ligas – pokalbio įraše.


Šiame straipsnyje: ligaligossveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

tamsa

tamsa portretas
geriausias budas maziau kreiptis i gydytojus ir ieskoti naturaliu gydymu budu...medicina tapo ziauriu verslu...nuo gripo vaistu nera,o lentynos luzta nuo vaistu gripui gydyt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių