Ką valgyti, kad išvengtume vėžio?

Tinkama mityba gali ne tik padėti gydyti vėžį – tinkamai maitinantis galima gerokai sumažinti riziką susirgti vėžiu.

Šiandien, minint pasaulinę kovos su prostatos vėžiu dieną, pokalbis su Nacionalinio vėžio instituto direktoriumi prof. Feliksu Jankevičiumi.

– Ko reikia atsisakyti ir apskritai nevalgyti, kad kiek įmanoma labiau sumažintume tikimybę susirgti vėžiu?

Kalbant apie prostatos vėžį ar kitų lokalizacijų vėžį reikia turėti galvoje, kad vienas iš rizikos faktorių yra antsvoris. Taigi valgyti reikia mažiau. Kita vertus, visada reikia atsirinkti, nes nesveika mityba daro įtaką vėžio atsiradimui, tai yra vėžio rizikos faktoriams.

Yra visa eilė maisto produktų, kurie skatina vėžio atsiradimą. Visų pirma, angliavandeniai, riebi mėsa, riebūs pieno produktai. Taigi tą reikia turėti galvoje. Taip pat reikėtų keisti įprotį valgyti daugiau mėsos, vietoj jos valgyti daugiau žuvies, liesos paukštienos, kuo daugiau daržovių ir vaisių.

Plačiau apie sveiką mitybą ir vėžį – pokalbyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Šaltos pomidorų sultys yra tikrai atgaiva sveikatai ir kelia Rusijos tautos upą ryšium su jos meile komunizmui !.

I-na

I-na portretas
Valgykite topinambus - bulvines saulėgrąžas (Jeruzalės artišokus). www.topinambai.lt

R

R portretas
Gero brendzio ant tuscio skrandzio 40 laipsniu.Bet visa problema normalia kaina nieko nenusipirksi. Viskas uztersta, ivezami nekokybiski produktai...O jau 26 metai praejo.Lovis yra lovis. Todel daug kas serga ivairiomis psichikos ir kitomis ligomis.Evakuacija, oi emigracija nera issigelbejimas, bet cia vergauti irgi neiseina, ypatingai po paskutinio Darbo kodekso vajaus...Liudna ir graudu. Visi verkia ir niekas nieko nedaro!Uzterstumas ir nervai daro itaka vezio atsiradimui deja...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių