Ką apie sveikatą praneša pakitęs kūno kvapas?

  • Teksto dydis:

„Jeigu jūs, ar šalia esantis žmogus dažnai prausiasi, tačiau nuo kūno vis tiek sklinda keistas ir nemalonus kvapas, tai gali įspėti apie gresiančias ligas“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ atkreipia dėmesį gydytojas Alvydas Unikauskas.

Sergančio žmogaus kūno kvapas yra stipresnis ir kitoks negu sveiko žmogaus. Kvapas atsirasti gali nebūtinai dėl prakaito ar iškvepiamo oro, jis priklauso ir nuo amžiaus, mitybos, medžiagų apykaitos, sveikatos ir lyties.

Anot gydytojo, toksinės medžiagos organizme sužadina imuninį atsaką ir tai gali pakeisti kūno skleidžiamą kvapą. Ar mes ir kiti žmonės jaučiame šį kvapą – tai kitas klausimas.

„Gali būti ir atvirkščiai, kai, žmogui užuodus nemalonų kvapą, yra sužadinama švelni imuninė reakcija. Tad jei užuodėte tai, kas jums nepatinka, imuninė sistema sureaguoja ir pasiruošia gintis, tai gali padėti apsisaugoti nuo susirgimų“, – sako A. Unikauskas.

Kūno kvapas kinta, kai organizme keičiasi hormonų kiekis. Pavyzdžiui, kuomet stresuojame, išsiskiria kortizolis ir adrenalinas, pagausėja prakaitavimas, tad keičiasi kūno kvapas.

Įdomu tai, kad žmogus turi 3 mln., o šuo – 300 mln. uoslės receptorių, tad šių gyvūnų uoslė gali būti itin tiksli ir jau pasitarnauja, siekiant nustatyti, kokiomis ligomis serga žmonės.

„Šunys užuodžia diabetu sergančius žmones, tiek per didelį, tiek per mažą cukraus kiekį kraujyje ir jie gali tai pajausti netgi iš anksto. [...] Šiandien mokslininkai jau dirba su šunimis, kurie gali užuosti vėžį. Didžiojoje Britanijoje šunys nustatė prostatos vėžį 90 procentų tikslumu, kitame tyrime aptiko plaučių vėžį“, – pasakoja A. Unikauskas.

Daugiau apie tai, kokius signalus siunčia kūno kvapas, – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durneliai, maustantys visuomenę..

Durneliai, maustantys visuomenę.. portretas
blogas nuo žmogaus sklindantis kvapas yra ženklas kad turite vieną iš bjaurių užkrečiamų bakterijų atmainų, kurioms reikalingas rimtas medikamentinis gydymas/čia tam tikras grybelis../Jau,,įsigyvenusios"bakterijos požymiai žmogaus kūne-,,iššutę"raudonos pažastys,su dažnai ilgainiui atsiveriančios žaizdomis, ar kitos atitinkamos kūno vietos.Visi rimtesni preparatai(nistatinas ir pan.)be gydytojo recepto neparduodami.Gydytojai tokių vaistu neišrašo nes grūda niekalą kad kuo ilgiau būtum jų klijentu..Žodžiu- užburtas ratas.Išeitis-gauti antibakterinio skysčio ir juo plauti problemines vietas 2 kart į dieną(ryte ir vakare)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių