JT: 17 mln. kūdikių pasaulyje kvėpuoja itin užterštu oru

  • Teksto dydis:

17 mln. jaunesnių nei vienerių metų amžiaus kūdikių kvėpuoja itin užterštu oru, sakoma Jungtinių Tautų (JT) Vaikų fondo (UNICEF) ataskaitoje.

Šie kūdikiai gyvena regionuose, kuriuose oro tarša yra mažiausiai šešiskart didesnė nei leidžia tarptautiniai standartai. Daugiau kaip trys ketvirtadaliai šių mažylių –12,2 mln. – auga Pietų Azijoje. 4,3 mln. gyvena Rytų Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione.

„Šios taršiosios medžiagos ne tik kenkia kūdikių plaučių vystymuisi. Jos gali sukelti ir ilgalaikius smegenų pažeidimus, o kartu ir pakenkti jų ateičiai“, – sakė UNICEF direktorius Entonis Leikas (Anthony Lake).

Jis paragino atitinkamas šalis imtis aktyvesnių veiksmų prieš oro užterštumą. „Nė vienas kūdikis neturėtų kvėpuoti pavojingai užkrėstu oru – ir nė viena visuomenė negali sau leisti ignoruoti oro taršos“, – pabrėžė E. Leikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o 8 milijardu zmoniu kvepuoja tyru oru per subine. Vot pridurkai ir VAGYS tose Jungtinese Tautose. UZDARYTI idiotu kromeli - JT.

Geras

Geras portretas
O kiti nekvepuoja tik vaikai

okey

okey portretas
o Lietuvoje visiems dzin kas kuo kvėpuoja Palangoje ties įvažiavimo į naują stoti vos keli m nuo šaligatvio šaligatvio atidarė atvirai mašinų plovykla plovimo produktas vanduo plovimo. o priemonės ir ir purvas krenta ant praeivio veido o galvos ir dar tenka šiuo mišiniu kvėpuoti ir ką ta Palangos kunigaikštystės valdžia galvoja
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių