JAV ieško galimybių išsaugoti rūkančiųjų gyvybes

  • Teksto dydis:

Washingtonexaminer.com skelbia, kad JAV Maisto ir vaistų administracija paskelbė naują kovai su rūkymu skirtą strategiją, kurios dalis skiriama sudaryti galimybę žmonėms atsisakyti tradicinių rūkalų ir rinktis mažiau kenksmingus naujoviškus tabako gaminius.

Administracijos komisaro Skoto Gotlibo teigimu, kasmet 480 tūkst. amerikiečių miršta ne dėl nikotino, o dėl rūkymo metu deginamo tabako, patenkančio į plaučius, skelbia naujienų portalas washingtonexaminer.com.

Pasak S. Gotlibo, Maisto ir vaistų administracija sieks užtikrinti, kad rūkantieji turėtų galimybę pasirinkti alternatyvius tabako gaminius, keliančius mažesnį pavojų nei įprastas rūkymas, bei galinčių paskatinti žmones mesti rūkyti.

Viena iš alternatyvų – naujoviški tabako produktai, kuriuose tabakas yra ne deginamas, o kaitinamas.

480 tūkst. amerikiečių miršta ne dėl nikotino, o dėl rūkymo metu deginamo tabako, patenkančio į plaučius.

Kaip teigiama, rūkant įprastus tabako gaminius, didžiausią grėsmę rūkančiojo ir aplinkinių organizmams kelia dervos, anglies monoksidas, kitos kancerogeninės medžiagos, kurios išsiskiria degant tabakui. Tabako gaminiai, kuriuose nevyksta degimo, išskiria ženkliai – net per 90 proc. – mažiau kenksmingų toksinių medžiagų, taip mažinant su rūkymu susijusią žalą.

„Philip Morris International” mokslininkų teigimu, bendrovės sukurtas tabako kaitinimo įrenginys „iQOS” net 90-95 proc. sumažina aštuoniolikos Maisto ir vaistų administracijos pavojingiausiais laikomų toksinių chemikalų koncentraciją.

Atėnų „Onassis kardiochirurgijos centro” mokslininkas ir pasaulyje žinomas elektroninių cigarečių tyrėjas Konstantinas Farsalinosas, atlikęs „iQOS” toksinų tyrimus, gavo iš esmės tokius pat rezultatus.

Be to, klinikiniai bandymai, atlikti Japonijoje ir JAV, rodo, kad rūkančiųjų, pasirinkusių ne tabako deginimo, o kaitinimo būdą, organizmuose žalingų ir potencialiai kenksmingų chemikalų kiekis sumažėjo panašiai tiek, kiek ir rūkorių, metusių rūkyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Rūkau šį produktą jau apie mėnesį ir galiu pasakyti, kad gerklė ir plaučiai ženkliai "atsileido".

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl neparašėte, kad straipsnis yra paslėpta Philip Morris reklama?

Nerukancio nuomone.

Nerukancio nuomone. portretas
Ieskoti ne rukantiem issaugoti gyvybes,o ieskoti priemoniu,kad nerukytu.Ar grazu matyti prie prekybos tinklu ar kitu istaigu rukancias jaunas mergaites.?Man tai ziauriai slykstu.Ir kodel nerukantis turi juos gelbeti ir pats kvepuoti kenksmingais rukanciu dumais.Kaune prie ,,HIPER Maximos,,is lauko puses jauciasi dumai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių