Jauno vyro išpažintis: esu gėjus ir sergu ŽIV

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prisipažinti, kad esi užsikrėtęs ŽIV (žmogaus imunodeficito virusu) ar sergi AIDS, tolygu paskelbti sau mirties nuosprendį. Jaunas vyras tam ryžosi.

Slepia, bet neištyli

"Man diagnozuotas ŽIV. Esu gėjus ir gyvenu su draugu. Jis irgi infekuotas", – jaunas išvaizdus džentelmenas pasisveikinti rankos neištiesė.

Ir ne dėl to, kad neužkrėstų. Todėl, kad neužsikrėstų pats. Kai žmogaus organizme apsigyvena ŽIV, jis griauna imuninę sistemą ir infekuotasis tampa imlus net menkiausiai infekcijai. Dėl to viruso nešiotojai vengia masinių susibūrimų ir kontakto su nepažįstamais žmonėmis. O susitikome todėl, kad tvirto sudėjimo, dailiai nuaugęs, aukštas stipriosios lyties atstovas paprasčiausiai norėjo pasiguosti.

"Noriu papasakoti apie juodąją mūsų gydymo pusę. Visi labai gražiai deklaruoja dėmesį ŽIV ir AIDS problemai, bet mums jo labai trūksta. Kai nuėjau į savivaldybę paprašyti finansinės paramos nekompensuojamiesiems vaistams, iš manęs išsityčiojo: pasakė, kad gali skirti dvidešimt eurų", – 35-erių vyras prašo nerašyti jo vardo, nes pas mus būti infekuotuoju ar sirgti ŽIV tolygu būti raupsuotoju viduramžiais.

Dėl to nenori skaudinti tėvų, kurie apie jo sveikatą ir savijautą nežino.

Užkrėtė mylimas draugas

Nejaugi įmanoma nuslėpti fizines ir dvasines kančias nuo pačių artimiausių žmonių?

Pašnekovas sako, kad jis gyvena atskirai nuo tėvų. Nuvažiavęs į svečius, vaistus išgeria jiems nematant, arba pasako, kad tai  vitaminai.

Prigesusios akys, nuolatinis nuovargis, jei tėvai tai pastebi, pateisinamos sunkiu darbu: jaunas vyras susikūrė savo verslą, kad išgyventų ir nereikėtų dirbti kolektyve.

Kai dėl šalutinio vaistų nuo ŽIV poveikio negali miegoti ištisomis naktimis arba užmigęs patenki į haliucinacijų pasaulį, pavyzdžiui, skraidai su karstu, tavo blaškymąsi mato tik draugas.

"Kai dėl šalutinio vaistų nuo ŽIV poveikio negali miegoti ištisomis naktimis arba užmigęs patenki į haliucinacijų pasaulį, pavyzdžiui, skraidai su karstu, tavo blaškymąsi mato tik draugas", – atvirai kalba vyras.

Jis jau seniai gyvena su mylimu draugu. ŽIV diagnozuotas prieš dvejus metus. Kaip į tai reagavo draugas?

"Jis mane užkrėtė", – pasako ir ironiškai nusijuokia.

Už tai ant draugo nesupyko, su liko gyventi su juo. Kodėl neišsiskyrė?

"O kas nuo to pasikeis? Niekas. Nebent gal apsiramins", – pašnekovo akyse šmėsteli ne viltis, o liūdesys.

Pasitikslinus, ar turi omenyje tai, kad apsiramins, nuslops virusas, atsako: "Draugas. Mažiau gastroliuos. Jis neištikimas."

Gėjus nusiteikęs susitaikyti su visomis jį užklupusiomis problemomis. Žino, kad užsikrėtęs ŽIV tapo nepagydomu ligoniu.

"Kai tai sužinojau, reakcija buvo baisi. Viską tenka išgyventi", – priduria.

Ardo imunines ląsteles

35-erių vyras yra nusiteikęs pakovoti už teises į gydymą, palankesnę sveikatos priežiūrą.

Pasakoja, kad tyrimai dėl ŽIV būtini kas tris mėnesius. Jie atliekami tik penkių didžiųjų šalies miestų gydymo įstaigose, Kaune – tik Kauno klinikinėje ligoninėje.

"ŽIV nuo AIDS skiriasi. Kai CD4 ląstelių – limfocitų, saugančių žmogaus organizmą nuo virusų, bakterijų ir kitų ligų sukėlėjų, kiekis yra mažesnis nei 200, tai jau pavojinga", – aiškina ŽIV nešiotojas, kuris nuolat turi tikrintis, ar CD4 ląstelių skaičius nepasiekė kritinės ribos.

Žmogaus imunodeficito virusas, patekęs į CD4 ląsteles, pradeda daugintis. Šis procesas naikina CD4 ląsteles ir jų skaičius mažėja. Normalus vyrų CD4 ląstelių skaičius svyruoja nuo 400 iki 1 600 1 kub. ml, moterų – šimtu ląstelių didesnis.


Šiame straipsnyje: AIDSŽIVGėjaipagaminta-kd

NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
2. Rasydami apie gejus ir pedarastus, siulyciau dar karta permastyti ir pergalvoti... naturalai tiesiog pavydi gejams: a) jeigu moterim reiktu rinktis tarp gejo ir naturalo jos beabejo pasirinktu geju, bet gejai ju nepasirenka, nes gejai yra protingesni, grazesni ir daugiau gyvenime pasiekia ir turi, nei naturalai. Tad cia elementaru susilaukti tokiu komentaru i geju puse. B) kaip ir minejau gejai daugiau pasiekia ir ant geju laikosi pasaulis, jei ne gejai zopyte butu visiems :D kartais net neisivaizduojama kiek yra aplinkui geju :D tiesiog, kai kurie atvirai apie tai kalba (tie kurie dazniausiai ir sukelia pykcio proverzius ir nesusitarimus ir geju eitines Gedimino pr.) ir tie kurie apie tai visai nekalba, o tiesiog kuria...

.....

..... portretas
1. Tokius straipsnius uzdrausciau spausdinti, o zurnalistai rasydami tokius straipsnius ir duodami jiems gyvybe rodo didziausia neprofesionaluma. Nes tokius straipsnius procentaliai daugiausiai skaito ne tie kurie puikiai ir sveikai gyvena, o tie kurie tik suzino apie sia lyga. Ka turetu pasidaryti zmogus suzinojes, kad serga ir perskaites toki straipsni? Manau pirma mintis butu apie savizudybe, tai drasiai spausdindami tokius sttaipsnius zurnalistus galima traukti atsakomyben uz paskatinima savizudybej. Metu nemazai gautu...taip si lyga nera Dievo dovana, bet gyveninas su sia liga priklauso nuo konkretaus zmogaus poziurio, net neabejoju, kad pasakotojas ir iki tol kol susirgo vaiksciojo su dezenfekantu ir viska dezinfekavo...etetine gulbe...patikekit yra ir kitokiu gyvenimo, bet viskas priklauso nuo to,kokia informacija gauna zmogus ir kaip jis sugeba ja suvirskinti.straipsnio herojui siulyciau maziau verkti ir pasiskaityti normalios literaturos,susirasti specialista ismananti liga.

Tomas

Tomas portretas
Labai užjaučiu ir tuo pačiu suprantu jus. Linkiu, kad pagerėtų ir situacija stabilizuotūsi nes tai įmanoma. Stiprybės ir tikiu greit ateis diena kuomet galėsim atverti naują gyvenimo puslapy be živ. Sekmės tiems kas kuria tai kas šią ir kitas baisias ligas pažabos!! Laikykitės!
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių