„Išsipildymo akcijos“ susitikimai: ar E. Straleckaitė pamokys Nojų šokti?

  • Teksto dydis:

„Svarbiausia yra turėti viltį, nes kai turi viltį, tai vis tiek tiki, kad vieną dieną pasiseks. Vieną dieną ir vaikščiosim, ir kalbėsim, ir gyvensim kaip visi kiti vaikučiai, ar ne, Sofija?“ – į savo mažylę kreipiasi mama.

„Išsipildymo akcijos“ ir visų gerų žmonių dėka praėjusių metų akcijos herojei Sofijai buvo nupirkti brangūs kojų protezai, kurie padeda mergaitei žengti pirmuosius žingsnius be skausmo. Mama pasakoja, kad net pati Sofija kaskart eidama pasidžiaugia, jog jai neskauda.

Šių metų „Išsipildymo akcijos“ herojus Nojus taip pat buvo labai judrus vaikas, tačiau būdamas dvejų susirgo roto virusu. Liga – ne mirtina, daug vaikų ja serga ir pasveiksta. Deja, ne Nojus. Jo liga komplikavosi į meningitą, vėliau – į virusinį encefalitą, tada išsivystė epilepsija ir mažylis dviem mėnesiams paniro į komą, o pabudo paralyžiuotas.

Supranti, kad mūsų kasdienės problemos yra visiškos smulkmenos. Mes nepatenkinti oru, kai iš tikrųjų turėtume džiaugtis, kad juo galime kvėpuoti.

Mažylis nešneka, nejudina kojų ir rankų, nesišypso, jam reikalinga nuolatinė priežiūra ir mankštos. Specialiai dėl to nenuilstanti Nojaus mama Sigita baigė masažistų kursus ir įgijo diplomą. Kasdien Sigita masažuoja sūnų, mankština kiekvieną jo raumenuką.

Akcijos ambasadore ir Nojaus globėja tapusi 24-erių profesionali šokėja Eglė Straleckaitė tiki, kad visi kartu galime padaryti viską, kad berniukas gautų jam reikalingą gydymą.

R. Šeškaičio nuotr.

„Pasveiksi, paaugsi ir galėsi ateiti pas mane treniruotis“, – su viltimi į Nojų kreipėsi šokėja. Nojus sparčiai sveiksta ir tikisi dar bent kelis kartus išvažiuoti į reabilitaciją Slovakijoje. Dviejų savaičių gydymas „Adeli“ medicinos centre kainuoja 6000 eurų. Kad mažylio ir jo mamos svajonė išsipildytų, Eglė kviečia susiburti visus geros valios žmones ir kartu aukoti „Išsipildymo akcijai“.

„Tokiais atvejais supranti, kad mūsų kasdienės problemos yra visiškos smulkmenos. Mes nepatenkinti oru, kai iš tikrųjų turėtume džiaugtis, kad juo galime kvėpuoti. Nojaus istorija tik dar kartą parodo, kokie yra laimingi tie, kurie pirmiausia yra sveiki“, – kalbėjo šokėja. 

TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja nuo 2003 metų. Kaip aukoti vaikams, galite sužinoti užsukę į „Išsipildymo akcijos“ svetainę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių