Išsamesnis akių būklės patikrinimas – jau nuo sausio

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų nuspręsta įdiegti ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis apmokėti akių ligų gydytojo (oftalmologo) išplėstinę konsultaciją, kurios metu atliekamas optinės koherentinės tomografijos tyrimas.

„Tokiu būdu skatinama gydytojus oftalmologus teikti ekonomiškai efektyvias ambulatorines paslaugas, kurios naudingos, pirmiausiai, pacientui, nes vieno apsilankymo metu bus atliekamas išsamesnis akių būklės patikrinimas. Taip pat tai naudingiau ir asmens sveikatos priežiūros įstaigai, kuri, suteikusi tokią paslaugą, iš ligonių kasų gaus didesnį apmokėjimą“, – sako Valstybinės ligonių kasos  (VLK) Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus patarėja Žydrūnė Baigienė.

Kaip rašoma VLK pranešime spaudai, optinė koherentinė tomografija yra lazerinis neinvazinis tyrimo metodas, kuriuo ištiriama akies vidinė struktūra. Taikydamas šį tyrimą, akių ligų gydytojas įvertina ir tiksliai išmatuoja paciento regos nervo diską, tinklainės sluoksnius ir jų storį. Tai ypač svarbus tyrimas žmonėms, sergantiems glaukoma ar kitomis regos nervo bei centrinės tinklainės ligomis. Taip pat jis padeda gydytojui specialistui įvertinti ragenos ir rainelės būklę bei išsiaiškinti regėjimo sutrikimo priežastį. Svarbu nepamiršti, kad dėl tyrimo būtinumo sprendžia tik gydantis gydytojas.

Akių ligų gydytojai, konsultacijos metu atlikę optinės koherentinės tomografijos tyrimą, išplėstinės konsultacijos išlaidas teritorinei ligonių kasai galės pateikti apmokėti nuo 2018 m. sausio 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių