Išmanusis telefonas sunkia liga sergančiam vaikinui padeda prisiminti kasdienius darbus

Paaiškėjo, jog išmanusis telefonas, kuris jau tapo kiekvieno mūsų gyvenimo dalimi, padeda jaunam atminties netekusiam ir negalinčiam prisiminti net ir paprastų dalykų britui gyventi, skelbia News.com.au.

Išmanusis telefonas tapo tikru jauno vaikino išsigelbėjimu. Anksčiau britas vienas net negalėdavo išeiti iš namų, nes tuoj pat pamiršdavo, kur ir kodėl eina. Jis taip pat pamiršta ir apie tokius elementarius dalykus kaip valgis ir dantų valymas. Jo artimiesiems tekdavo jam priminti apie kiekvieną smulkmeną.

Ilgalaikė hipoksija (deguonies badas) buvo diagnozuota tuomet, kai jaunuoliui buvo 11metų. Atlikti tyrimai parodė, kad berniukas negali planuoti ateities įvykių dėl rimtų problemų su atmintimi. Šis susirgimas - tai gimdymo metu patirtos traumos padarinys.

Tačiau vos tik išmanieji telefonai tapo pasiekiami kiekvienam, jaunuolis pradėjo juo naudotis ir nesiskiria nei sekundei. Į savo telefono atmintį vaikinas įrašo priminimus apie mokslus, dantų valymą, valgymą, susitikimus, gimtadienius ir kitus kasdienius dalykus, kurių pats prisiminti negali.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių