Išgąsdinta svarstyklių, atsikratė 30 kilogramų

Vilnietė, penkerių ir aštuonerių metų sūnų mama 29 metų Laura Černiauskienė džiaugiasi, kad per dvejus metus pasiekė savo svajonę – numetė net 30 kg. Dabar moteris sveria tik 50 kg: "Nepamenu, kada paskutinį kartą tiek svėriau, gal 6–7 klasėje."

Sportuoja ir šoka

Šiuo metu Laura didžiają laiko dalį praleidžia su vaikais: vyresnėlis – jau pirmokas, o mažasis auga namuose. Moteris džiaugiasi, kad turi galimybę tuo pat metu dirbti namuose ir matyti, kaip auga ir keičiasi jos vaikai.

Vienintelis trūkumas – sėdimas darbas, kuris Laurą šiek tiek gąsdina, tad ji nuolatos stengiasi savo laisvalaikį praleisti aktyviai: intensyviai sportuoja, šoka. Juk taip nesinori, kad šitiek atsikratytų kilogramų kada nors vėl sugrįžtų.

"Mano lieknėjimo istorija prasidėjo 2014 m. kovo 17-ąją. Turbūt niekada nepamiršiu šios dienos", – prisimena L.Černiauskienė.

Išmušė iš vėžių

"Tądien užlipau ant svarstyklių ir nustėrau: jos rodė 80 kg, – prisimena Laura. –  Tai buvo gerokai daugiau, nei buvau įpratusi matyti, dažniausiai mano svoris svyruodavo apie 66–68 kilogramus."

"Tą vakarą jaučiausi klaikiai, – pasakoja ji. – Mane aplankė begalė neigiamų emocijų: pyktis, liūdesys, nusivylimas savimi... Puikiai žinojau, kad kilogramai tikrai neužaugo per dieną, savaitę ar mėnesį – tiesiog niekada nesulaukdavau pastabų dėl savo svorio, artimieji niekada nesakė, kad atrodau stambi, kad man laikas suplonėti ir panašiai. Ilgainiui ir pati pastebėjau, kad esu stambesnė nei įprastai – apie tai bylojo ir mano drabužiai."

Svarstyklių užfiksuotas faktas Laurą gerokai išmušė iš vėžių, tad nieko nelaukdama moteris suėmė save į rankas ir nusprendė mesti svorį.

Maistas, vanduo, sportas

Iš pradžių Laura tikėjosi tik pasiekti įprastinį savo svorį.

"Pirmiausia kardinaliai pakeičiau mitybą. Pusryčiams rinkdavausi avižinę košę ir puodelį žaliosios arbatos, pietums – virtą arba vandenyje keptą vištos krūtinėlę su šviežiomis žaliomis daržovėmis, vakarienei – liesą varškę arba pasukas. Tarp valgymų niekuomet neužkandžiavau", – pasakoja Laura apie valgiaraštį.

"Stengdavausi išgerti kuo daugiau vandens, dažniausiai – apie 2 litrus per dieną. Tai tapo įpročiu – dabar visada su savimi nešiojuosi buteliuką vandens", – kalba ji.

"Pradėjau intensyviai sportuoti – sportuodavau net šešis septynis kartus per savaitę, – tęsia L.Černiauskienė. –  Labiausiai pamėgau bėgiojimą. Pradėjusi nuo nedidelių 2,5 km distancijų greitai padidinau jas iki 10–12 km. Niekada nepamiršdavau tempimo pratimų, o po mėnesio į savo dienotvarkę įtraukiau dar daugiau pratimų, skirtų visam kūnui stiprinti – atsispaudimų, atsilenkimų, pritūpimų ir t.t."

Motyvavo žengti pirmyn

Laikydamasi griežtos dietos ir intensyviai sportuodama Laura per pirmuosius tris mėnesius numetė net 17 kg.

Tiesa, šiuo metu moteris nebesilaiko tokios griežtos dietos ir prisipažįsta, kad mitybą šiek tiek paįvairino: į savo racioną įtraukė sveikų užkandžių, tačiau skuba patikinti, kad iki šiol vengia itin kaloringo, sintetinio, daug cukraus ir riebalų turinčio maisto.


Šiame straipsnyje: dietamitybasveikatasportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kas cia /super antireklama?

kas cia /super antireklama?  portretas
Is grazois jaunos moters tapo baidykle.nesuprantama kazkas

va taip

va taip portretas
pirmoje nuotraukoje normali , svytinciomis akimis moteris o antroje kaulu rinkinys , susenusi nu zodziu tikra distrofike

vita

vita portretas
pirmoje nuotraukoje dukte,kitoje pasiligojusi mama?Viskam turi buti ribos
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių