Kauno bendrovės įvežtuose koldūnuose – mažiau mėsos, nei nurodyta

  • Teksto dydis:

Lietuvoje neleista platinti dviejų pavadinimų šaldytų latviškų koldūnų partijų. Šiuos produktus į Lietuvą įvežė bendrovė „Premia KPC“, įsikūrusi Kaune, Taikos pr. 96, pranešė Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Atliekant sugriežtintą įvežamų produktų kokybės kontrolę, buvo atrinkti gamintojo ,,Ariols” iš Latvijos šaldyti ,,Koldūnai 800+200” ir koldūnai ,,Pinigėliai’ mėsos įdaro kiekiui nustatyti. Produktų mėginius ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad įdaro kiekis koldūnuose mažesnis, nei nurodyta ženklinimo etiketėse. Faktiniai mėsos įdaro kiekiai sudarė 42,8 proc. ir 47,1 proc., nors pagal gamintojo ženklinimo etiketėse nurodytą informaciją mėsos įdaro kiekis turėjo būti 50 proc..

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, minėtų partijų koldūnų tiekimas rinkai sustabdytas. Papildomai ištirti atrinkta dar 10 įvairių rūšių koldūnų mėginių. Jei ištirtų šaldytų koldūnų įdaro kiekiai neatitiks nurodytų etiketėse, produktai bus grąžinti tiekėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka  portretas
Aj man gerai ir be mėsos, kad tik skanu ir PIGU!

vyras

vyras portretas
Anoks čia "ariols", grynas zirga galva. Nors ir taip visiems senai aišku kad lietuvius kas nori- tas mausto kaip skūrą ant pympos. Mes savo ruožtu galėtume jiems pasiūlyt dešros be mėsos, juk turim.

KOLDŪNAI pinigėliai

KOLDŪNAI  pinigėliai portretas
Mėsos nerasta, o kaina didelė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių