Medikas: greitai paruošiamų avižinių dribsnių reikėtų vengti

  • Teksto dydis:

Avižos – tobulas pasirinkimas pusryčiams, nes jos suteikia energijos ir turi daug organizmui naudingų medžiagų. Tačiau renkantis avižinius dribsnius reikėtų neapsigauti – greitai paruošiami dribsniai nėra tokie vertingi, kaip įprasti.

„Trys dalykai, kurių turime vengti – hidrinti riebalai, aukščiausios rūšies miltai ir cukrus. Pastarojo yra greitai paruošiamame maiste. Be to, čia yra ir daugiau netinkamų priedų – skonį ir kvapą gerinančių medžiagų“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Anot profesoriaus, ši taisyklė galioja kalbant apie bet kokius greitus užkandžius – ir avižinius dribsnius, ir pusrytainius.

„Avižoms galbūt trūksta grožio, o ir jų skonis – ne pats išraiškingiausias. Bet tai – tikras energijos užtaisas, labai svarbi statybinė organizmo medžiaga“, – tikina gydytojas.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alė

Alė portretas
Informaciją reikėtų priimti be emocijų tuomet viskas paaiškėtų. Juk autorius nurodo ir priežastį,kurią aš perskaičiau,kad smulkintose avižose yra pridėta kenksmingų priedų, todėl jos ir skanesnės. Aš tokių nevalgau. Apie daržoves mano nuomonė kitokia. Manau, kad virtos ar troškintos daržovės 50 kartų geriau, nei mėsa. Mano dietoj grikiai, avižos, kuo stambesnės, basmati ryžiai, miežinės kruopos ir Lietuvoje auginamos daržovės. geriausia lapinės.Labai nedaug pomidorų, agurkų ir importinių vaisių. Migdolų, karijų ir graikinius riešutus valgyti nedideliais kiekiais. Per savaitę viena diena iškrovai. Be to dar būtina vartoti prieskonius,ciberžolės,imbiero ir ožragės miltelius. Jų rasite specializuotose prieskonių parduotuvėse. Veną dieną savaitėje galima pasmaguriauti.O kavos cigarečių ir alkoholio niekada nevartoti. Va taip maitinuosi 26 metus. Per tą laiką nesuvalgiau nė vienos tabletės ir neprireikė gydytojo. Jaučiuosi sveika ir laiminga, man 78 metai. Labai svarbu išlaikyti ramybę.

ww

ww portretas
Galima klausyti patarimu,bet visada reikia vadovautis savo protu,nes kartais prisiklausai tokiu vienas kitam priestaraujanciu nuomoniu,kad belieka tik rankomis skescioti. Kuo blogi tie greitai paruosiami aviziniai dribsniai,nelabai suprantu. Tiesiog jie susmulkinti ir man daug skaniau uz sveikus. Na,o jeigu nesmulkinti duoda zarnynui daugiau darbo,tai taip ir sakytu,o ne aiskintu,kad blogai. Viskas ,kas parduodama parduotyvese,pasidare blogai. Idomu is kokio kosmoso perka produktus musu gerbiamieji daktarai,kad viska peikia? O gal ir avizas uzsiaugina savo sode? Na,durniu laivas,kitaip nepasakysi. Prancuzai valgo garnyra tik is virtu darzoviu ir nesiskundzia sveikata,ir paziurekite - ten nutukusiu praktiskai nera. Tai ko blogai tos virtos darzoves/

Lukaa

Lukaa portretas
Mane "užmuša" tokie "unikauskai". gal geriau greitai paruošiamos avižos, negu jokių. Nes pati valgau tik greitai paruošiamus, dar batonėlius avižų. Pasiklausiau unikausko ir nustojau savaitę valgyt burokėlius ir morkas, nes valgau tik virtus. Paskui galvoju nu nesamonė, net viduriai pablogėjo. Paskui spjoviau ir galvoju gal geriau virti burokėliai, nei jokių-viduriai liuks.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių