Gydytojas ar kosmetologas: paslaugas rinkimės atsakingai

  • Teksto dydis:

Veido ir kūno priežiūros paslaugos – kosmetinio masažo, kosmetinių kaukių dėjimo, plaukų šalinimo ir kitos su veido ir kūno priežiūra susijusios paslaugos. Pastaraisiais metais išpopuliarėjo veido ir/ar kūno priežiūros procedūros, kurių metu naudojami invaziniai (pvz. mezoterapija, botulino toksino, hiulurono rūgšties injekcijos ir kt.), elektrokoaguliacijos, krioterapijos, lazerioterapijos odos gydymo ir koregavimo metodai.

Prieš pasirinkdami paslaugos teikėjus, vartotojai turi žinoti, kad odos, odos priedų ir paodžio pažeidimų gydymas, taikant elektrokoaguliacijos ir krioterapijos metodus; odos atsluoksniavimas, senėjančios odos ir hiperhidrozės koregavimas konservatyviaisiais ir invaziniais metodais; lazerioterapija priskirtini gydytojo dermatovenerologo kompetencijai. Paslaugas gali teikti gydytojas dermatovenerologas turintis medicinos praktikos licenciją. Šios paslaugos turi būti teikiamos asmens sveikatos priežiūros įstaigose, turinčiose licenciją verstis asmens sveikatos priežiūros veikla ir teikti šias paslaugas.

Kosmetikės (kosmetiko) kompetencijai priskirtinos tik higieninės (sveikatinimo rūšis, padedanti išlaikyti natūralų žmogaus kūno grožį, profilaktinėmis priemonėmis) ir dekoratyvinės kosmetikos paslaugas. Gydomosios kosmetikos ir gydomosios chirurginės kosmetikos veiklas gali vykdyti tik gydytojai specialistai.

Sveikatos apsaugos ministerijos nuomone grožio paslaugas teikiantys objektai negali teikti paslaugų priskirtinų (galimai priskirtinų) asmens sveikatos priežiūros veiklai. Todėl ekspertai rekomenduoja rūpintis savo grožiu ir sveikata atsakingai, rinkėtis kompetentingus specialistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių