Gydytoja atskleidė, kaip ir kokybiškiausias maistas gali nuodyti organizmą

Maistas gali būti kokybiškas ir sveikas, bet jo prisivalgius per daug, galima stipriai apsinuodyti. Taip pasakoja vidaus ligų gydytoja Rūta Maciulevičienė.

Žmogaus skrandis gerai veikia, kai suvalgyto maisto kiekis telpa į to žmogaus delną, kai jo kiekis stipriai padidėja, susiduriama su rizika apsinuodyti.

„Jeigu yra 12 patiekalų ir jeigu aš jų paragausiu tik po kąsniuką, tai bus daugiausiai 2 saujos. O jeigu įsidėsi po didesnį gabaliuką ir dar primaišysi žuvies ir keptos, ir rūkytos ir silkės ir paskui dar „ant viršaus“ visokių saldžių patiekalų ir riešutų, žinoma, kad skrandis sustos“, – aiškina vidaus ligų gydytoja R. Maciulevičienė.

Pasak jos, taip skrandis yra pertempiamas ir todėl sutrinka maisto judėjimas  virškinamuoju traktu toliau.

„Tas maistas skrandyje stovi ir jis pradeda rūgti ir pūti. Žmonės tada skundžiasi, kad atsirūgsta supuvusiu kiaušiniu. Tada skrandyje gaminasi toksinės medžiagos, nepaisant to, kad pats maistas gali būti ir geras. Tiesiog prisivalgius ir primaišius jo per daug, pradeda gamintis aromatiniai junginiai, kurie stipriai nuodija organizmą“, – aiškina specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių