Gydymo įstaigose išrašyta per 200 tūkst. elektroninių receptų

  • Teksto dydis:

Gydymo įstaigos jau išrašė per 200 tūkst. elektroninių receptų, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), raginanti visų šalies gydymo įstaigų vadovus aktyviau jungtis prie e. sveikatos sistemos.

Ministerija teigia, kad kol kas iš beveik 600 gydymo įstaigų prie e. sveikatos projekto prisijungė ir jo teikiamomis galimybėmis naudojasi tik 180 įstaigų.

„Turime užtikrinti, kad e. receptus sėkmingai ir sklandžiai būtų galima suformuoti visose šalies gydymo įstaigose jau 2018 m. pradžioje, todėl kviečiame šio tikslo siekti drauge ir prisijungti prie e. paslaugų plėtros visos šalies mastu, išnaudojant turimas e. sveikatos sistemos galimybes. Lietuvos medicinos paslaugų sistema turi pagaliau įžengti į šiuolaikinių progresyvių technologijų pasaulį. Turime būti lyderiai, įrodyti, kad sugebame konkuruoti inovacijų sveikatos sistemoje srityje“, – sako ministras Aurelijus Veryga.

Stringa gimimų ir mirčių registravimas

SAM duomenimis, šiuo metu jau užfiksuota apie 3 mln. registravimo atvejų, išrašyta per 200 tūkst. elektroninių receptų, apie 600 tūkst. elektroninių dokumentų pateikta į centrinę sistemą per e. sveikatos sistemas.

Diegiant elektronines paslaugas siekiama pagreitinti įstaigų darbą, pagerinti pacientų aptarnavimo kokybę, trumpinti eiles pas gydytojus specialistus ir neatsilikti nuo naujausių technologijų pažangos pasaulyje.

Elektroniniai receptai Lietuvoje pradėti išrašyti 2015 metų lapkritį.

Kaip praėjusią savaitę skelbė BNS, dauguma įstaigų kol kas neturi prievolės prisijungti prie elektroninių sistemų, dėl to sunkiai startuoja ir elektroninis gimimų ir mirčių registravimas – tarp įstaigų toliau cirkuliuoja popieriniai dokumentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių