Gydėsi užsienyje – pateko į spąstus

Pasinaudojusieji galimybe gydytis bet kurioje ES šalyje skaudžiai nusivilia. Kaunietė R.Mickevič sako būsianti priversta parduoti šeimos relikviją, kad galėtų susimokėti už operaciją Vokietijoje. Kitas kraštietis, už gydymą sumokėjęs 29 tūkst. eurų, atgavo vos 3 tūkst.

Pasinaudojusieji galimybe gydytis bet kurioje ES šalyje skaudžiai nusivilia. Kaunietė R.Mickevič sako būsianti priversta parduoti šeimos relikviją, kad galėtų susimokėti už operaciją Vokietijoje. Kitas kraštietis, už gydymą sumokėjęs 29 tūkst. eurų, atgavo vos 3 tūkst.

Gaus tik trečdalį sumos

Prieš dvejus metus į mūsų šalies teisę perkėlus kai kurias ES direktyvų sveikatos srityje nuostatas, suteikiančias teisę be jokių apribojimų gydytis bet kurioje bendrijos šalyje, Lietuvos gyventojai suskubo tuo naudotis.

Medikų pacientų emigrantams iš kaimyninių šalių patraukliausia tapo Latvija, iš tolimesnių – Vokietija. Pastarojoje praėjusiais metais gydėsi ir 77-erių kaunietė Raisa Mickevič.

Šiandien moteris išgyvena prieštaringus jausmus: džiaugiasi pagerėjusia sveikata ir sielojasi mąstydama, kaip grąžinti skolas, patirtas dėl gydymo, už kurį teko labai daug primokėti iš savo kišenės.

Vokietijoje, Frankfurto universiteto klinikoje, R.Mickevič už vienos akies operaciją sumokėjo 1 424 eurus, už kitos – 975 eurus. Kauno teritorinė ligonių kasa moteriai grąžina tik 811 eurų. Tai yra tik trečdalis už gydymą sumokėtos sumos, neįskaičiuojant pirktų lęšiukų, kitų medicininių išlaidų.

Akims pakenkė diabetas

R.Mickevič nuo jaunystės gyvena Kaune. Jau daug metų serga cukriniu diabetu. Tai liga, kuri kenkia akims. Moteris gydosi Dainavos poliklinikoje.

"Akių ligų gydytoja Violeta Vasylienė – nuostabi specialistė. Ji mane ragino prašyti chirurgų atlikti man akis užgulusios kataraktos operaciją", – pasakoja R.Mickevič, dėl akių ligų ne kartą siųsta pas aukščiausio lygio gydytojus oftalmologus į Kauno klinikas.

Šios ligoninės Akių ligų klinikos Konsultacinio diagnostinio skyriaus vadovė profesorė Ingrida Janulevičienė patvirtino, kad pacientė R.Mickevič – sunki ligonė. Jai diagnozuotos cukrinio diabeto sukeltos komplikacijos – akies tinklainės pakenkimas, vadinamas diabetine retinopatija su makulopatija, toli pažengusi uždarojo kampo glaukoma, progresuojanti katarakta.

R.Mickevič dvejus metus gydėsi Kauno klinikų lazerio kabinete.

"Dėl cukraligės akių dugne išsivystė dideli pakitimai, lazerio kabinete daug kartų šaudyta tinklainė", – pacientės R.Mickevič problemas pakomentavo gydytoja oftalmologė V.Vasylienė.

Kaune ir Frankfurte

"Dėl glaukomos daug metų vaikščiojau į Kauno klinikas. Skirdavo po vieną lašiuką į akį, ir viskas. Atkimšdavo ašarų kanalus, bet jie vėl užsikimšdavo. Kartą siuntė pas chirurgą. Šis ilgai mane žiūrėjo. Kai paklausiau, ar operuos, sako, paliekame, kaip yra. Jau per vėlu buvo operuoti", – pasakoja R.Mickevič.

Moteris teigia, kad labai prastai matydama nuvažiavo pas buvusius kaimynus į Vokietiją. Jie užregistravo konsultuotis pas akių ligų profesorių, dirbantį Frankfurto universiteto klinikoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
vis tik tautai tinka pigios paslaugos !!! ir jokių pokyčių jai nereikia...revoliucijos ir referendumo jai irgi nereikia...užteks ir felčerinio lygio paslaugų

na

na portretas
Lietuvoje(Kauno klinikose konkrečiai) tikrai puikūs specialistai ypač gyd. Šidlauskas. Jis mamai operavo abiejų akių kataraktą tai taip puikiai atliko operaciją, kad dabar neblogai mato abiem akim, o buvo viena akim apakus. Taip kad nėr ko mėtytis pinigais kai Lietuvoj galima gydytis nemokamai(abu lešiukai buvo skirti nemokamai).Kelis litus tekainavo vaistukai skirti lašinti į akis po operacijos. Mūsų šeimos nariai jam už tai labai labai dėkingi

kokie spąstai

kokie spąstai portretas
taigi buvo rašyta, kad kompensuos tik LT kainomis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių