Gripas Lietuvoje pasiglemžė žmogaus gyvybę

  • Teksto dydis:

Sergamumas gripu toliau auga, o gripo epidemiją jau paskelbė 16 savivaldybių.

Dėl gripo registruotas vienas mirties atvejis, pirmadienį pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), daugiau detalių nepateikiama.

Gripo epidemiją yra paskelbusios Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos miestų, Druskininkų ir Alytaus, Ukmergės, Jurbarko, Lazdijų, Klaipėdos, Telšių, Kretingos, Varėnos, Švenčionių ir Visagino rajonų savivaldybės.

Praėjusią savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪKVTI) siekė apie 140 atvejų / 10 tūkst. gyventojų.

Devyniose iš dešimties Lietuvos apskričių sergamumo rodiklis užfiksuotas didesnis nei epideminė ŪKVTI riba, kuri siekia 100 atvejų / 10 tūkst. gyventojų.

Sergamumas gripu ir ŪKVTI augo visoje Lietuvoje, išskyrus Alytaus ir Telšių apskritis. Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 300 asmenų. Iš jų –  216 vaikų. 27 iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Iš viso hospitalizuota dešimt nėščių moterų. Daugiausiai asmenų į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Vilniaus, Kauno, Klaipėdos apskrityse.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪKVTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų / 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių