Geriausia estetinio plombavimo specialistė Lietuvoje – I. Linkytė-Sližienė

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės organizuojamo Lietuvoje alternatyvų neturinčio estetinio plombavimo konkurso „Estetiko“ pirmos vietos nugalėtoja – Inga Linkytė-Sližienė. Kompetentinga komisija, sudaryta iš odontologijos, estetikos ir grožio profesionalų, jai skyrė pirmą vietą.

Inga, atstovavusi klinikai „Neodenta“, pademonstravo aukščiausio lygio profesionalumą ir įrodė, kad patirtis bei atsakingai atliekamas darbas duoda puikių rezultatų.

– Inga, kas lėmė apsisprendimą dalyvauti estetinio plombavimo konkurse „Estetiko“?

– Dalyvauti tokio lygio konkurse buvo mano svajonė. Dar studijuodama universitete, žinojau, kad pasirinksiu estetinio plombavimo sritį. Studijuodama dalyvavau penkto kurso studentams organizuotame estetinio plombavimo konkurse, kur užėmiau trečią vietą Lietuvoje. Mano polinkį ir sugebėjimus estetiniam plombavimui pastebėjo klinikos „Neodenta“ vadovė Eglė Kunčiuvienė. Ji buvo pirmoji mokytoja ir patarėja.

– Ar šiam konkursui ruošėtės specialiai? Kaip vyko pasiruošimas?

– Žinoma, turėjau tikslą įrodyti, jog esu geriausia, todėl analizavau praėjusio „Estetiko“ konkurso laimėtojų darbus, ieškojau atsakymų, kuo jie išskirtiniai. Taip pat išanalizavau daugybę natūralių dantų klinikinių atvejų. Daug laiko praleidau dantų technikų laboratorijoje, studijuodama dantų formas.

– Ar konkuravote su stipriais varžovais? Kas jums padėjo išplėšti pergalę iš jų?

– Visi varžovai buvo tikri savo srities profesionalai. Žinojau, jog pergalę išplėšti bus labai sunku. Manau, kad laimėti padėjo meilė ir atsidavimas darbui. Man kiekvienas paciento atvejis – tai konkurso vertas iššūkis, nes kaskart privalau vadovautis įgytomis žiniomis ir patirtimi, kad suteikčiau aukščiausios kokybės paslaugą. Malonu pacientams dovanoti šypsenas ir padėti atsikratyti su dantų estetika susijusių kompleksų.

– Kaip vyko pats konkursas? Ar organizatoriai užtikrino patogią darbo vietą ir aprūpino profesionaliomis medžiagomis, reikalingomis atlikti nepriekaištingą estetinio plombavimo procedūrą?

– Konkurso organizavimas buvo aukščiausio, tarsi pasaulinio, lygio. Organizatoriai pasirūpino viskuo, ko galėtų prireikti atliekant estetines dantų restauracijas, pavyzdžiui, galėjome pasinaudoti čia pat esančia dantų technikų laboratorija.

– Kaip apibūdintumėte jums burtų keliu atitekusio paciento atvejį? Kokius sunkumus teko įveikti?

– Burtų keliu atitekusi pacientė, išgirdusi, jog ją ištraukė klinikos „Neodenta“ specialistė, labai apsidžiaugė. Ji prisipažino labiausiai norėjusi, kad estetinį plombavimą atliktų būtent kinikos „Neodenta“ gydytoja. Kadangi visų pacientų atvejų nuotraukas organizatoriai dalyviams buvo atsiuntę prieš konkursą, gydytojai turėjo galimybę jas išanalizuoti. Ypatingų sunkumų nebuvo, tačiau daug laiko atėmė situacijos aptarimas su paciente ir jos lūkesčių išsiaiškinimas.

– Kokia buvo paciento pirmoji reakcija, išvydus atkurtą šypseną?

– Pamačiusi savo šypseną po procedūros, pacientė trumpam lyg neteko žado ir po akimirkos akys prisipildė džiaugsmo ašarų. Ji pasakė, kad jaučiasi lyg naujai gimusi ir yra labai laiminga. Gal šiek tiek suglumo, nes reikės įprasti šypsotis (anksčiau tai daryti drovėdavosi). Pacientė negalėjo atsidžiaugti, kad nauja šypsena suteikė jai pasitikėjimo savimi. Ji liko labai patenkinta atlikta procedūra, nes buvo atkurta ne tik graži šypsena, bet ir taisyklinga dantų anatomija, mikrostruktūros bei makrostruktūros, sutvarkyti nudilę dantų kandamieji kraštai.

– Kuo šis konkursas jums svarbus kaip šios srities specialistei?

– „Estetiko“ konkursas kelia Lietuvos dantų estetikos specialistų lygį ir įvaizdį. Man konkursas suteikė dar didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, paskatino siekti tobulumo, vis geresnių rezultatų. Manau, kad „Estetiko“ konkursas naudingas ir pacientams, nes padeda lengviau apsispręsti, kam patikėti sugrąžinti savo šypseną.

– Ar jaučiate padidėjusį dėmesį iš pacientų? Ar pacientai išties pirmenybę teikia specialistui, o ne klinikai ar jos geografinei vietovei?

– Manau, kad pacientai, ieškantys kokybės, pirmenybę teikia tiek profesionaliam specialistui, tiek jo atstovaujamai klinikai. Į kliniką „Neodenta“, kurioje dirbu, pacientai atvyksta gydyti dantų ne tik iš tolimiausių Lietuvos, bet ir įvairiausių pasaulio vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NEODENTA

NEODENTA portretas
Norime patikslinti jog implantologijos ir estetinės odontologijos klinika „Neodenta“ yra viena iš trijų (organizatoriai išvardinti apačioje) estetinio plombavimo konkurso „ESTETIKO“ organizatorių. Konkurso „ESTETIKO“ organizatoriai: > Implantologijos ir estetinės odontologijos klinika „Neodenta“; > Mitsui Chemicals Group „Heraeus Kulzer“; > Nacionalinė estetinės odontologijos akademija; Konkurse „ESTETIKO“ 2016 I-ąją vietą užėmė estetinių restauracijų specialistė gyd. Inga Linkytė – Sližienė, II-ąja ir III-ąja vieta dalinasi gydytojos Jolita Ruginienė ir Agnė Markevičienė. Estetinio plombavimo darbų rezultatus, kurie atspindi užimtas prizines vietas rasite: http://estetiko.lt/?page_id=151 Dėkojame :)

Andrius

Andrius portretas
Noretusi, kad uzsakomajame straipsnyje butu pamineta, jog konkursa organizuoja ta pati klinika "Neodenta" ir kaip bebutu keista, konkursa laimi jos darbuotoja. ;) Nieko asmenisko, tiesiog siek tiek skaidrumo ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių