Geri kaimynai mažina širdies smūgio tikimybę

  • Teksto dydis:

Geri kaimynai gali ne tik tapti gerais draugais, tačiau, tyrimų duomenimis, jie gali sumažinti širdies smūgio tikimybę.

Geri kaimynai gali ne tik tapti gerais draugais, tačiau, tyrimų duomenimis, jie gali sumažinti širdies smūgio tikimybę, rašo daimylail.co.uk.

Tyrimų duomenimis, vietovė, kurioje žmogus gyvena, gali neigiamai veikti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Prastesne sveikata gali skųstis greito maisto parduotuvių, statybviečių kaimynystėje gyvenantys žmonės, taip pat tie, kurių rajone daug triukšmo, smurto. Tuo metu gyvenančių draugiškoje, bendruomeniškoje kaimynystėje asmenų rizika patirti širdies smūgį sumažėja 22 proc.

„Draugų ir šeimos palaikymas yra vienas iš geros sveikatos komponentų, jei tas tinklas tampa platesnis – į jį įsijungia ir kaimynai, natūralu, kad žmogus jaučiasi dar geriau“, – teigia Mičigano universiteto Psichologijos fakulteto specialistas Ericas Kimas.

Pasak tyrėjų, glaudūs bendruomenės ryšiai taip pat gali skatinti darnią elgseną ir mažinti antisocialinio elgesio apraiškas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asmenys

 asmenys portretas
kurie savo ambicijom pastoviai suranda kaip "esti" sveikata ne tik sau, bet ir kaimynams yra ligoniai - neurotikai . Negi pateisinama , kad visi aplinkui turi buti susargdinti per ju nevaldoma egoizma ir negydoma liga ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių