Kauno klinikų specialistai apmokė 240 akušerių ginekologų

  • Teksto dydis:

Kauno klinikose baigėsi pirmojo ir antrojo nėštumo trimestro ultragarsinės patikros mokymai specialistams, dirbantiems su nėščiosiomis įvairiose Lietuvos ligoninėse. Įgyvendinant Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos (LŠBP) projektą „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimas Lietuvoje” buvo vykdomi mokymai, kuriuose dalyvavo 240 specialistų iš įvairių Lietuvos ligoninių.

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė prof. Rūta Jolanta Nadišauskienė sako, kad tokie praktiniai kursai, orientuoti į besimokantįjį – tikras perversmas podiplominėse studijose: „išmokti tinkamai atlikti ultragarsinį tyrimą nėščiajai vien teorinių paskaitų neužtenka. Smagu, kad ir pacientės, ir jų vyrai suprato šių kursų naudą, noriai prisidėjo prie gydytojų praktikos tobulinimo“.

Antrojo nėštumo trimestro ultragarsinės patikros mokymai Lietuvos akušeriams ginekologams surengti pirmąjį kartą. Jiems vadovavo Vaisiaus medicinos centro vadovė dr. Eglė Machtejevienė su komanda. Darbas vyko grupėse po keturis akušerius ginekologus. Tai – nedidelės grupelės, dėl to visi dalyviai galėjo maksimaliai įsisavinti lektorių dėstomus dalykus.

Aukščiausio kokybės reikalavimai

Kursų tikslas buvo visoje Lietuvoje įdiegti standartizuotą ir kokybišką ultragarsinę patikrą. Ne tik didžiuosiuose medicinos centruose, bet ir regioninėse ligoninėse nėščiosioms turi būti teikiamos aukščiausios kokybės reikalavimus atitinkančios ultragarsinės patikros. Laikomasi įsitikinimo, kad medicinos priežiūros nėščiosioms suvienodinimas visoje Lietuvoje – ramesnių ir sveikesnių šeimų garantas.

Kursuose dalyvavęs gydytojas akušeris ginekologas iš Panevėžio Kornelijus Rinkūnas tikisi, kad tokie apmokymai bus kartojami. „Manau, jog didžiausias privalumas – kurso dizainas. Teorinis pasiruošimas prieš kursą suteikia dalyviams vienodas žinias, trumpos paskaitos – akcentuoja svarbiausius aspektus, o praktinis darbas su pacientėmis bei instruktorių pasidalinimas patirtimi visiškai atitinka kasdieninį darbą, kurio metu ir įgaunami taip reikalingi įgūdžiai“.

Šį mėnesį užbaigtą Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos projektą „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimas Lietuvoje“ įgyvendino Kauno klinikos kartu su partneriais – 27 Lietuvos ligoninėmis. Lietuvai Šveicarijos Konfederacija skyrė net 27,4 mln. Eur. finansinę paramą. Mokymų daliai skirta beveik 6 proc. paramos sumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių