Fitoterapeutas patarė, ko vietoj brendžiuko įsipilti į rytinę kavą

Vyrams, kurių tėvai sirgo prostatos vėžiu, patartina vartoti eleuterokokų tinktūrą, kurios nesunkiai galima rasti vaistinėse, LRT RADIJUI sako Nacionalinio vėžio instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia. „Vietoj brendžiuko į rytinę kavą ar arbatą įsipilkime eleuterokokų tinktūros – būsime daug energingesni. Taip pat reikėtų žinoti, kad didelis kofeino kiekis ryte yra bizūnas nervų ląstelėms“, – pastebi J. Ruolia.

Klausimas apie moteriškuosius ir vyriškuosius hormonus reguliuojančias vaistažoles ir daržoves be galo svarbus – vartodami vaistažoles mes priverčiame badauti vėžines ląsteles. Anot J. Ruolios, kol moterys neturi naviko, estrogenus reguliuoja brokoliai, kopūstai, sojų produktai, medetkų ir dobilų arbata. Ypač tai svarbu toms moterims, kurių mamos, seserys ar tetos turėjo krūtų navikų, pabrėžia fitoterapeutas.

J. Ruolia sako, kad vyrų hormonus labai gerai reguliuoja ožkarožės arbata. Vos prasidėjus šio augalo žydėjimui, atsiradus apatiniams žiedams, reikėtų nedelsti skinti ir kulti žiedus. Anot jo,vyrams, kurių tėvai sirgo prostatos vėžiu, patartina vartoti eleuterokokų tinktūrą, kurios nesunkiai galima rasti vaistinėse. Eleuterokoko reikšmingumą patvirtino Kvebeko universiteto mokslininkai. „Vietoj brendžiuko į rytinę kavą ar arbatą įsipilkime eleuterokokų tinktūros – būsime daug energingesni. Taip pat reikėtų žinoti, kad didelis kofeino kiekis ryte yra bizūnas nervų ląstelėms“, – pastebi fitoterapeutas J. Ruolia.

„Šiais laikais prirašyta labai daug analfabetinių knygelių, kuriose sakoma, kad reikėtų nevalgyti cukraus, medaus, neva vėžys išlenda, pagriebia cukraus gabalą ir įsideda sau į burną. Tai netiesa, tų knygų platintojai – gatviniai specialistai. Iš tikrųjų organizmo ląstelės turi turėti žaliavos energijai“, – sako fitoterapeutas.

Anot jo, mes vis kalbame apie karotinoidų svarbą, bet pamirštame, kad morkų ar pomidorų karotinoidai tirpsta tik riebaluose. „Prieš vartodami pomidorus, pakepkite juos mėgstamame aliejuje. Morkų sultys, kurias taip vertiname, tėra tik nuoplovos. Pakepinkime ir morkas aliejuje, padarykime iš jų vaikams kotletukų. O likusius riebalus sunaudokime padažams, nebijokime karotinoidų pertekliaus“, – pataria J. Ruolia.

Dar viena dažna problema – kramtymas, pastebi fitoterapeutas. „Tik vieną šimtąją  ląstelių dalį perkandame dantimis. Kitas reikalas, jei gaminame tyres – jas siūlau valgyti visiems buvusiems onkologiniams ligoniams“, – sako J. Ruolia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių