ES sveikatos agentūra ragina skubiai griežtinti COVID-19 valdymo priemones

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos sveikatos apsaugos agentūra trečiadienį paragino valstybes nares „skubiai“ imtis priemonių, kurios padėtų gruodžio ir sausio mėnesiais sumažinti potencialiai „labai didelę naštą“ visuomenei dėl COVID-19 pandemijos.

Europos ligų kontrolės centro (ECDC) vadovė Andrea Ammon rekomendavo visų pilnamečių skiepijimą sustiprinamąja doze, „pirmenybę teikiant vyresniems nei 40 m. žmonėms“. Negana to, agentūra paragino bloko šalis didinti savo skiepijimo rodiklius.

Iki šiol visiškai paskiepyta mažiau nei 70 proc. ES ir Europos ekonominės erdvės (EEE) gyventojų. „Taip susidaro didelis skiepijimo atotrūkis, kurio neįmanoma sparčiai įveikti, ir lieka pakankamai erdvės virusui plisti“, – teigė ECDC.

„Turime skubiai susitelkti į šio atotrūkio panaikinimą, visiems suaugusiems žmonėms pasiūlyti galimybę pasiskiepyti papildoma vakcinos doze ir grąžinti su farmacija nesusijusias priemones“, – teigė A. Ammon.

Ji savo įspėjimą pateikė praėjus dienai po to, kai Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos padalinys nurodė, kad Europoje ir Vidurio Azijoje iki 2022 m. kovo nuo COVID-19 gali mirti dar 700 tūkst. žmonių ir čia bendras ligos aukų skaičius gali pasiekti 2,2 mln.

Naujausios ECDC prognozės „rodo, kad ligos našta su delta atmaina priešakyje ES/EEE gruodžio ir sausio mėnesiais gali būti labai didelė, nebent dabar bus imtasi visuomenės sveikatos priemonių bei toliau bus skatinamas gyventojų skiepijimasis.“

ES mastu iki šiol visiškai paskiepyta 67,7 proc. gyventojų, tačiau skiepijimo lygiai atskirose šalyse gerokai skiriasi. Pavyzdžiui, visiškai paskiepyta tik 24,2 proc. bulgarų, palyginti su 86,7 proc. imunitetą turinčių Portugalijos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
ragaijau paciam svabui jau ne pyragai ir pajuto kad gali sulaukt niunbergo tribunola juk clinton su bilgeic jau nera sitie tai klonai o soroso negirdet nes jau pajeskomas su laiku isplauks tiesa bet dauguma jos nesuzinos/nesulauks/ ===

aha

aha portretas
Eutanazija irgi daroma injekcijomis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių