Didžiausias sergamumas peršalimo ligomis – Vilniaus apskrityje

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 39-ąją (rugsėjo 26 d.–spalio 2 d.) šių metų savaitę siekė 63,9 atv./10 tūkst. gyventojų. 

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis užregistruotas Marijampolės administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 39-osios savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI sumažėjęs visose administracinėse teritorijose.

2014–2015 metų gripo sezono 39-ąją savaitę bendras Lietuvos rodiklis buvo 52,7 atv./10 000 gyv., o šių metų 39-ąją savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI siekė 63,9 atv./10 000 gyv.

ULAC medikai primena, kad skiepai yra pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų: plaučių, bronchų, ausų uždegimo, sinusito, lėtinių ligų paūmėjimo ir kitų komplikacijų.

Pasaulio sveikatos organizacija ypatingai rekomenduoja pasiskiepyti šiems rizikos grupių asmenims:

65 metų ir vyresniems asmenims;

nėščiosioms;

asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose;

asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;

sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių