Didžiausias sergamumas gripu – Alytuje, mažiausias – Utenoje

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) mažėja visoje Lietuvoje. Dešimtąją šių metų savaitę  (kovo 7-13 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 54,5 atv./10 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 88,8 atv./10 tūkst.  gyventojų.

2016 m. kovo 14 d. duomenimis, gripo epidemiją liko paskelbusios 4 savivaldybės: Klaipėdos miesto, Lazdijų, Varėnos ir Mažeikių rajonų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų dešimtąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Alytaus administracinėje teritorijoje.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su devintosios šių metų  savaitės duomenimis, sumažėjęs sergamumas gripu ir ŪVKTI užregistruotas visose Lietuvos administracinėse teritorijose.

Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 92 asmenys. Iš jų –  52 vaikai. Trys iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Iš viso hospitalizuota viena nėščioji. Daugiausiai į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

2015-2016 m. gripo sezono metu iš viso registruota 20 mirties atvejų (19 patvirtintų laboratoriškai ir 1 kliniškai).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių