Dėl ko kas penkias minutes pasaulyje miršta žmogus?

Kas penkias minutes pasaulyje nuo kraujo krešulių miršta žmogus. Dažniausiai, pasak gydytojo Alvydo Unikausko, tai nutinka dėl veninės trombozės.

Statistika Lietuvoje ne mažiau džiuginanti: beveik 4 tūkst. lietuvių kiekvienais metais yra diagnozuojama giliųjų venų trombozė. Tinkamai ir laiku nepradėjus gydymo, beveik kas trečiam ši liga gali tapti mirtina.

„Kojų raumenys susitraukdami varo venomis kraują aukštyn į širdį. Venose yra vožtuvai, kurie neleidžia kraujui grįžti atgal. Tačiau, jeigu susidaro aplinkybės, dėl kurių sulėtėja veninio kraujo tėkmė, arba pažeidžiama kraujagyslių sienelė, pakinta kraujo krešėjimas, o vožtuvo zonose dažniausiai kraujas pradeda krešėti intensyviau ir štai susidaro trombas“, – paaiškina gydytojas A. Unikauskas.

Giliųjų venų trombozės simptomai, pasak gydytojo, yra blauzdos patinimas, skausmas blauzdos srityje, šilta, įtempta, raudona ar melsva blauzdos oda.

„Kraujui vis dar tekant pro tą veną, trombas atitrūksta ir keliauja venomis aukštyn į širdį. Iš ten jis išmetamas į plaučių kraujagyslę, ir, priklausomai nuo jo dydžio, uždaro kraujagyslę. Kraujas nebeprateka, žūsta dalis plaučio“, – tikina specialistas.

Kreipkitės į medikus, jeigu jaučiate dusulį, ūmų skausmą krūtinėje, svaigimą ir silpnumą, stiprų širdies plakimą ar atsikosėjate krauju, nes tai – plaučių embolijos simptomai, perspėja A. Unikauskas. 


Šiame straipsnyje: venų trombozėvenosliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

melas kalnieciu poliklinikoje

melas kalnieciu poliklinikoje portretas
2 menesius-neeme kraujo is venos,neva neturejo megintuveliu-per 5 minutes-prase neskirti kraujo tyrimu-nes nera megintuveliu ir reagentu,pacientai ejo i privacias poliklinikas,,siandien paskambinau ir paklausiau ar jau tiriat krauja-pasake kad visa laika be sustojimo visa vasara atlikinejo kraujo tyrima, Prisakyta meluoti is kauno savivaldybes,per akis meluoja,laborantes atleistos is darbo,paliktos 2,kuriama is 5 iu polikliniku viena Laboratorija kuri bus dainavos poliklinikoje ir kuri jau nuo liepos menesio iklimpusi i teismus del reagentu.KALNIECIU POL.Nuo rugp. 1 sumazino algas-nebemoka uz darbo staza- Viskas vyksta petrausko ir jo chebros valdymo ypatumais.

to to isgyvenimai

to to isgyvenimai portretas
inesiau-net ir pensija uzsidirbau,o tamsta tur but dar tik svajoji ja gauti? TAI PATYLEK>KAI GAUSI PENSIJA_TUOMET IR DISKUTUOSIM

To Skaudūs išgyvenimai

To Skaudūs išgyvenimai portretas
Ar įnešei tiek mokesčių į Lietuvos biudžetą, kad reiški jam pretenzijas? Jei ne - patylėk ir pagalvok.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių