Svarstoma vaikams ir pensininkams iš dalies kompensuoti skiepus nuo encefalito

  • Teksto dydis:

Daugėjant sergančiųjų Laimo liga ir erkiniu encefalitu, svarstoma galimybė bent iš dalies kai kurioms asmenų grupėms kompensuoti vakcinas nuo erkinio encefalito.

„Šis klausimas iškeltas tik prieš porą savaičių. Būtent sergamumas didėja. Šiemet turime daugiau vaikų, sergančių Laimo liga ir erkiniu encefalitu, net turime vieną vaiką, kuriam po įkandimo įvyko komplikacijos ir jis turbūt liks paralyžiuotas visam gyvenimui“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Anot jos, Valstybinei ligonių kasai pavesta suskaičiuoti kam ir kokią dalį išlaidų už vakcinas būtų galima kompensuoti.

„Ligonų kasų direktorius išreiškė tokią viltį, kad bent iš dalies kompensuoti vaikams ir pensininkams turėtų atsirasti pinigų“, – teigė R.Šalaševičiūtė.

Kompensuoti už vakcinas prašo ir miškininkai.

Skiepytis nuo erkinio encefalito reikia tris kartus. Viena vakcina kainuoja apie 50 litų.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, šiemet sausio – liepos mėnesiais Lietuvoje užregistruoti 857 susirgimai laimo liga ir 134 erkiniu encefalitu. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sergamumas Laimo liga padidėjo 9,31 proc., encefalitu sumažėjo 7,29 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
man irgi kauno klinikinėj ligoninėj sakė,kad skiepas kainuos 90 lt,tai kodėl rašo 50 lt.

netiesa

netiesa portretas
sambinau i antra ligonine, tai sake, kad vienas pasiskiepijimas kainuoja virs 90 Lt. O skiepytis reikia tris kartus, kad veiktu vakcina...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių