COVID-19 nesitraukia iš ligoninių, Marijampolės pataisos namų, fiksuojami nauji židiniai

  • Teksto dydis:

Koronavirusas ir toliau plinta ligoninėse, ligos protrūkis tęsiasi Marijampolės pataisos namuose, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Centro teigimu, praėjusią parą naujas protrūkis registruotas Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centro Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje, kur infekcija iš viso patvirtinta 14 pacientų ir keturiems darbuotojams.

Naujas židinys fiksuotas ir Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, kur infekcija patvirtinta penkiems darbuotojams ir keturiems pacientams, taip pat Utenos ligoninės Reabilitacijos skyriuje, kur patvirtinta 10 COVID-19 ligos atvejų.

Be kita ko, 18 praėjusią parą patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų yra siejama su protrūkiu Gargždų ligoninėje. Visi susirgusieji yra pacientai.

Protrūkis taip pat tęsiasi Marijampolės pataisos namuose, kur iš viso registruoti 83 infekcijos atvejai, iš jų 68 yra nuteistieji ir 15 darbuotojų. Užsikrėtimai ir toliau fiksuoti Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje, kur infekcija šiuo metu patvirtinta 61 asmeniui.

NVSC duomenimis, praėjusią parą registruoti 156 susirgimai, susiję su protrūkiais šeimose.

Iš 2514 naujų COVID-19 ligos atvejų 625 registruoti Kauno, 618 – Vilniaus, 297 – Šiaulių, 283 – Klaipėdos, 197 – Panevėžio, 137 – Alytaus, 118 – Utenos, 91 – Tauragės, 78 – Telšių ir 53 – Marijampolės apskrityse.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia

Dar 17 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Centro teigimu, šiuo metu atlikta 1225 naujų atvejų epidemiologinė diagnostika, likusiųjų tęsiama penktadienį.

Epidemiologų teigimu, 187 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 69 tūkst. 582 asmenys, 40 tūkst. 926 tebeserga, 27 tūkst. 760 pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 590 žmonių, dėl kitų priežasčių mirė 306 užsikrėtusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių