Britanija pirmoji legalizavo dirbtinį apvaisinimą panaudojant trijų tėvų DNR

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija taps pirmąja valstybe, legalizavusia „trijų tėvų“ dirbtinio apvaisinimo metodą, kuris, kaip teigia gydytojai, gali užkirsti kelią nepagydomoms paveldimoms ligoms, bet, pasak kritikų, prives prie kūdikių „dizaino“.

Antradienį po daugiau kaip tris valandas trukusių debatų parlamento aukštieji rūmai balsavo už įstatymo pataisą, pagal kurią leidžiamas toks metodas ir kuriai anksčiau šį mėnesį pritarė žemieji rūmai.

Minimas gydymo metodas yra vadinamas mitochondrijų perkėlimu ar „trijų tėvų“ dirbtiniu apvaisinimu, nes kūdikiai, gimę iš tokių genetiškai pakeistų embrionų, turės motinos, tėvo ir moters donorės DNR.

Šiuo metodu siekiama padėti šeimoms su nepagydomomis mitochondrinėmis ligomis, kurios yra perduodamos moteriškąja linija ir kuriomis pasaulyje serga maždaug vienas iš 6,5 tūkst. vaikų.

Nors minimos technologijos dar yra tyrimų Britanijos ir JAV laboratorijose stadijos, ekspertai sako, kad įveikus teisines kliūtis pirmasis „trijų tėvų“ kūdikis Didžiojoje Britanijoje gali gimti jau 2016 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių