Ar cholesterolio kiekis priklauso nuo suvartojamo maisto?

  • Teksto dydis:

JAV Sveikatos ir socialinių reikalų departamentas šiais metais pirmą kartą mitybos rekomendacijose nurodė, kad cholesterolio kiekis beveik nepriklauso nuo suvartojamo maisto.

Mitybos specialistas dr. Valerijus Dobrovolskis LRT televizijai teigia, kad rekomendacijos suformuluojamos, remiantis išsamiais tyrimais.

„Kadangi 2010 m. rekomendacijose buvo nurodyta, kad reikia būtinai mažinti cholesterolio kiekį, žmonės puolė aklai paisyti šios rekomendacijos. O dabar specialistai pamatė, kad mityba nepasikeitė, atsirado kitų problemų, todėl ir rekomendacijos pasikeitė“, – tikina V. Dobrovolskis.

Specialisto nuomone, būtina atsižvelgti į visas sveikos mitybos rekomendacijas, o ne tik į vieną.

„Jeigu žmogus yra sveikas, fiziškai aktyvus, nerūko, nevartoja daug alkoholio, tačiau per mėnesį su maistu gauna per daug cholesterolio, galbūt tai jam nelabai ir pakenks“, – sako V. Dobrovoslkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjore

senjore portretas
kardiologe nustate per aukštą xolesteroli/buvo6/ ir rekomendavo numesti svori, dave lentelę koki maista valgyti. Vasarą kai išėjau i daržus, dirbau fizini darba, nors mytybos nepakeičiau--xolesterolis normalizavosi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių