Vietoje nuskausminamųjų - mylimojo nuotrauka

Kalifornijos universiteto mokslininkai atskleidė, kad meilė sumažina skausmo jausmą, skelbia zdr.ru.

17 tyrime dalyvavusių mylimuosius turinčių dailiosios lyties atstovių buvo tiriamos magnetiniu tomografu. Periodiškai elektra moterims buvo sukeliamas skausmas. Patiriančioms silpną skausmą moterims buvo rodomos mylimojo, nepažįstamo vyro ir kokio nors daikto  nuotraukos.

 Tyrimo rezultatai atskleidė, kad žiūrėdamos į savo mylimojo fotografiją moterys skausmo nejautė. Tomografijos rezultatai tokią organizmo reakciją į vaizdą paaiškino tuo, jog žiūrėdamos į savo antrosios pusės nuotrauką moterys aktyvuoja tą smegenų dalį, kuri yra atsakinga už savisaugą. Negana to, tokia reakcija sumažino smegenų dalies, atsakingos už stresines reakcijas, aktyvumą.

Anot mokslininkų, įdomiausia yra tai, kad kuo ilgesnius santykius palaikė tyrimo dalyvės, tuo mažiau skausmo jos jautė tyrimo metu.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

silvija

silvija portretas
pilnai pritariu snieguoles komentarui meile tai yra dieviskas jausmas mylintis zmogus yra sveikesnis malonesnis labiau megstamas aplinkiniu bei artimuju lengviau prasiskina kelia i gyvenima

snieguole

snieguole portretas
tai tikra tiesa esu 71 m ysimylejau uz save kiek vyresni zmogu man tik reikia ji pamatyt ir man nutraukia skausma bei stresa

Urtytė

Urtytė portretas
Geras :) reikės išbandyti!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių