Psichologinės traumos: kaip sušvelninti padarinius?

Visuomenei vis dažniau patiriant stresą, vis labiau sergant psichikos ligomis, jų specialistai jungiasi, kad galėtų dirbti efektyviau.

Nuo rytojaus tris dienas Kaune dirbs psichiatrai, psichoterapeutai, psichoanalitikai iš viso pasaulio – JAV ir kitų Amerikos žemyno šalių, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Austrijos, Portugalijos, Egipto, Irano ir kitų.

Pirmą kartą Kaune vyks pasaulinio lygio renginys – XVIII tarptautinis psichoanalizės forumas, kuriame šių sričių specialistai ir psichoanalize besidomintys žmonės dalysis savo idėjomis ir patirtimi.

"Pagrindinė forumo tema – psichoanalizė, trauma ir sunki psichopatologija. Patirtų traumų padariniai psichikos sveikatai buvo svarbus tyrimo objektas psichoanalizėje nuo pat jos pradžios prieš daugiau nei 100 metų. Šiemečiame forume šią temą nagrinėsime ne tik klasikinės psichoanalizės, bet ir naujausių jos atradimų – neuropsichoanalizės, mentalizacijos teorijos atradimų šviesoje", – pristato šio pasaulinio renginio prezidentas, Kauno klinikų gydytojas psichiatras docentas Darius Leskauskas.

Lietuvos gyventojams, primena psichiatrijos specialistas, per paskutinį šimtmetį teko patirti daug socialinių sukrėtimų. Jų padarinius akivaizdžiai matome mūsų tautos psichikos sveikatos problemose: didžiuliai savižudybių skaičiai, patyčios ir smurtas tarp jaunimo ir panašiai.

"Su kolegomis iš viso pasaulio dalysimės žiniomis, atradimais ir patirtimi, ieškodami būdų efektyviau padėti savo pacientams, gerinti visuomenės psichikos sveikatą", – aiškina docentas D.Leskauskas, Kauno psichoanalizės ir psichoterapijos studijų draugijos pirmininkas.

Būtent šiai kauniečių organizacijai kartu su Norvegijos ir Suomijos psichoanalitinėmis draugijomis patikėta organizuoti šių metų forumą. Juos kas dveji metai rengia Tarptautinė psichoanalitinių draugijų federacija, gyvuojanti nuo 1962 m. ir jungianti 27 psichoanalitines draugijas iš įvairių pasaulio šalių.

Jau šešerius metus tikroji federacijos narė yra ir Kauno psichoanalizės ir psichoterapijos studijų draugija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių