Nevykusios priežastys tęsti santykius

Yra daugybė priežasčių, kodėl poros, ne vienerius metus drauge kūrusios santykius, skiriasi. Žinoma, ne visos jos yra tokios rimtos, dėl kurių verta nutraukti ilgalaikius santykius. Tačiau pasitaiko ir tokių porų, kurios nusprendžia likti kartu net tuomet, kai meilės ir tarpusavio ryšio jau seniai nebėra…

Kas gi tokias poras skatina likti kartu? Priežasčių galima prisigalvoti pačių įvairiausių. Visgi rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria: jei su savo antrąja puse vis dar esate tik dėl vienos iš šių priežasčių, tuomet negaiškite laiko – greičiausiai šie santykiai vis viena neturi ateities.

„Jis (ji) nieko blogo man nepadarė“ arba „jis (ji) yra geras žmogus“. Puiku, jei jūsų antroji pusė yra geros širdies, tačiau, deja, to nepakanka, kad galėtumėte sukurti harmoningus ir darnius santykius. Jei jūsų gyvenimo draugas ar draugė niekada jūsų neišdavė, neįžeidinėjo ir kitaip neįskaudino, tačiau tarp jūsų yra mažai kas bendro, kažin, ar judviejų santykiai turi ateitį. Be to, reikia vertinti ne tik tai, ko blogo jūsų partneris nepadarė, bet ir ką padarė dėl jūsų santykių. Galbūt jis (ji) iš tiesų jūsų niekada neįskaudino, tačiau taip pat ir per daug niekada nesistengė dėl jūsų santykių?

„Jis (ji) mane tikrai myli ir labai manimi rūpinasi“. Jei taip manote, greičiausiai taip ir yra. Tačiau ši priežastis paprasčiausiai parodo, kad galvojate tik apie save. Jums svarbu būti mylimam (-ai), bet ar galite tuo pačiu atsidėkoti savo partneriui? Sąžiningai atsakykite į šį klausimą ir apsvarstykite, ar galite savo antrajai pusei suteikti tai, ko jis (ji) yra vertas (-a). Atminkite, kad be abipusės meilės ir pastangų puoselėti santykius darnūs santykiai vargu ar įmanomi.

„Aš neištverčiau skyrybų“ arba „Bijau likti vienas (-a)“. Galbūt negalite atsiminti savo gyvenimo laikotarpio, kai buvote vienas (-a), ir negalite susitaikyti su tuo, kad jums tektų gyventi viengungio ar viengungės gyvenimą. Kita vertus, jei vienintelė priežastis, kuri jus laiko su šiuo žmogumi, yra skyrybų baimė, turėtumėte pagaliau pasiryžti imtis permainų savo asmeniniame gyvenime. Žinoma, visai nesvarbu, kuris iš jūsų skyrybų iniciatorius – nėra abejonės, kad šis procesas yra labai nemalonus. Visgi pagalvokite apie tai, kad palaikydami santykius, kurie greičiausiai netenkina nė vienos pusės, jūs prarandate bet kokias galimybes sutikti tą, su kuriuo iš tiesų galėtumėte būti laimingas (-a).

„Nenoriu jo (jos) įskaudinti“. Galbūt drauge praleidote daug gražių akimirkų ir tikriausiai nenorite skaudinti antrosios pusės žinia apie išblėsusius jausmus. Visgi tęsti santykius tik todėl, kad bijote įskaudinti kitą, yra tikrai nepateisinamas elgesys. Patikėkite, jei tik ši priežastis jus laiko drauge, inicijuodami skyrybas jam (jai) padarysite paslaugą. Priešingu atveju užkertate kelią jo (jos) laimei – jei nesuteiktumėte antrajai pusei tuščių vilčių, jis (ji) turėtų šansą susirasti tokį partnerį, kuris (-i) jį (ją) iš tiesų mylėtų.

„Aš prie jo (jos) prisirišau“. Santykių pradžioje manėte, kad jūsų draugystė truks kokią savaitę, nes jis (ji) jums netgi nepatiko? Pats (pati) sau negalite atsakyti į klausimą, kodėl neišsiskyrėte su ja (juo) po trečio pasimatymo? Tuomet po ilgų draugystės metų galbūt galvojate, kad netgi įsimylėjote arba greičiau prisirišote prie šio žmogaus, todėl dabar, kai kartu išgyvenote nemažai laiko, paprasčiausiai gaila nutraukti santykius. Tikrai ne pati romantiškiausia meilės istorija… Juk jūs abu esate verti rasti žmogų, dėl kurio eitumėte iš proto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių